Nedelja je dan za kuvanje i spremanje poslastica. Neka vam kuća zamiriše na toplo testo

Nema čekanja da testo naraste, pa da se razvije pa sto čuda… Ova štrudla je toliko popularna upravo zbog toga što se zamesi, razvije i odmah peče.

Sastojci: 200 ml tečnog jogurta; 400-500 grama brašna; 1 vanilin šećer; 2 kašike kristal šećera; 1 prašak za pecivo; 50 grama putera (otopljenog); jaje za premazivanje.

Za fil: 300 g oraha, 200 ml mleka,  4 kašike šećera.

Priprema: Otopite puter, dodati jogurt, vanilin sećer i šećer. Dodavati brašno (pomešano sa praškom za pecivo)… malo po malo. Možda vam neće trebati 500 grama.

Dovoljno je da dobijete masu koja se neće lepiti za ruke. Ako imate vremena ostavite 15 minuta da odstoji, a ako ne odmah razvaljajte, mažite i zarolajte štrudlu.

Fil napravite tako što ćete u toplo mleko da umešate mlevene orahe i šećer pa tom smesom namažete štrudlu. Pecite na 200 stepeni oko pola sata (možda i duže, zavisno od rerne).

Vruću štrudlu pospite šećerom u prahu. Uživajte!

(Stil.kurir/coolinarika)

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori