Bosanski ćevapi su postali prepoznatljiv brend u celom svetu, a njihov recept je bio dugo skrivan od očiju javnosti.

Ne postoji čovek koji je turistički posetio Sarajevo, a da nije probao najukusnije ćevape. Pri samoj pomisli na njih, svima kreće voda na usta!

Recept koji su dugo skrivali je skoro ugledao svetlost dana, a mnogi su brže-bolje otrčali da naprave i probaju te vrhunske ćevape!

Sve što vam je potrebno za prave ćevape je 1,5 kilograma mlevene junetine, pola kilograma jagnjetine, 4-5 češnja belog luka, soli i 2 kašičice sode bikarbone.

Meso isečeno na kockice dobro posolite, izmešajte i prelite sa oko 100 mililitara vode i belog luka koje ste ranije prokuvali. Smesu izmešajte i ostavite preko noći u frižideru.

Sutradan smesu sameljite u mašini za meso dva puta, ostavite da stoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider. Pre nego krenete da oblikujete ćevape u smesu umešajte sodu bikarbonu.

(webtribune)

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori