Momčilo Momo Bogdanović, iako diplomirani ekonomista, došao u SAD pre deset godina i počeo da radi kao vozač šlepera.

Potom je u dalekoj Indijani otvorio je restoran sa domaćim specijalitetima.

Na autoputu u mestu Geri u Indijani (rodno mesto Majkla Džeksona), nedaleko od Čikaga, nalazi se restoran „Balkan gril kompani“ koji drži Srbin Momčilo Momo Bogdanović.

Ovaj Srbin, inače diplomirani ekonomista zaslužan je što su Amerikanci umesto burgera otkrili pljeskavicu.

Takođe, ponuđeni su im i srpski tradicionalni specijaliteti – pljeskavice, ćevapi, roštiljske kobasice, pasulj, mućkalice, gulaš, kupus salatu, kajmak, ljute papričice…

Kako je ispričao naše gore list, u SAD je došao pre deset godina, kada je počeo da radi kao vozač šlepera.

– Sve vreme dok sam bio na putevima, hrana je izgledala loše.Opcija za ljude koji su u pokretu i koji bi da naprave odmor i pojedu nešto pored puta nije dobra – rekao je on na temu kako je otkrio nedostatak domaćeg obroka za one koji se danima nalaze za volanom.

Momo kaže da je kuhinju otkrio u detinjstvu, jer su mu roditelji vodili restoran.

 

– Od malena učim da kuvam, tako da sam bio pripremljen za ovu ulogu koju sam pokrenuo 2014. godine – objašnjava on, dok paralelno vraća kusur, stoji za šporetom i razgovara sa zadovoljnim gostima.

Američki šoferi spremni su da iskeširaju i do 40 dolara za tanjir grilovanog mesa, koji najčešće zaliju gaziranim sokom – Koktom.

 

(Mediji)

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori