Ljudsko telo ima:
Danas se obilježava Svjetski dan borbe protiv raka. Cilj mu je podizanje svijesti o oboljenjima, prevenciji, dijagnosticiranju i liječenju te zloćudne bolesti.
Svinjska mast je jedinstveni proizvod koji je cenjen u različitim kuhinjama sveta. Dugo vremena svinjska mast poštovana je ne samo zbog blagodati i sadržaja kalorija, već i zbog neutralnog ukusa i mirisa, što je omogućilo uspešnu upotrebu proizvoda u kuvanju.
Spavanje je čoveku neophodno kao voda i hrana. Verovatno ste primetili da kada slabo ili malo spavate niste samo umorni, već i odsutni. Koža i opšti ton tela takođe izgledaju lošije. Ali to se dešava čak i kada spavate 6-8 sati dnevno.
Živimo u svetu visoke tehnologije u kojem razni uređaji pomažu da život bude lakši. Ali u isto vreme raste broj bolesti, posebno onih povezanih sa radom mozga. Mnogi ljudi nakon 60 godina imaju slabo pamćenje i vrlo su rastreseni.
Kefir je izum kavkaske kuhinje. Postoji legenda da je u davna vremena prorok Muhamed došao na planinu Elbrus i divio se ljudima koji tamo žive. Iz svojih stvari izvadio je nekoliko “zrna” (ispostavilo se da su mlečne gljive) i naučio ljude da prave napitak od zdravlja i dugovečnosti, kasnije nazvan kefir.
Nije tajna da se većina ljudi sa prekomernom težinom prejeda. Neke „uhvati“ stres, drugi ne mogu da zamisli dan bez slatkiša i kolačića, a treći ne mogu da gledaju film bez sendviča. U svakom slučaju, formira se loša navika, koju prati stalni osećaj gladi. Kako se nositi sa stalnim razmišljanjima o hrani?
Problemi sa kičmom obično se iznenade pojave. Osoba možda neće dugo obraćati pažnju na nelagodnost u predelu leđa, pripisujući bol neudobnom krevetu, sedećem radu ili nečem drugom. Međutim, lekari su sigurni da 80% slučajeva bolova uzrokuju problemi sa kičmom.
Kako smršati nakon praznika i ukloniti masnoću sa stomaka i butina ako ne možete da se odreknete svojih omiljenih slatkiša? Dijeta 16: 8 ili isprekidan post je prilično jednostavna i istovremeno efikasna dijeta koju su mnoge žene već probale i oduševile se rezultatom.
Možda se svaka osoba susrela sa promenama krvnog pritiska. Sigurno znate i šta je nagli porast pritiska od stresa i nervozne napetosti. Ali ovo je samo deo problema.
Da li pokušavate da se hranite pravilno i održavate figuru, a višak masti se i dalje pojavljuje iznova i iznova? Ova situacija je mnogima poznata. Problem je u tome što često ne primećujemo kako pravimo katastrofalne greške na putu do idealne figure. Ponekad sitnice mogu pokvariti čitav proces.
Lekovita svojstva aloje su poznata već dugo. Još u drevnim spisima Grka i Egipćana opisana su svojstva aloje, kao i načini upotrebe biljke u lekovite i kozmetičke svrhe. Dakle, u drevnoj egipatskoj raspravi poznatoj kao „Ebers papirus“ (star oko 3,5 hiljade godina), kaže se da su aloju poštovali čak i faraoni tog doba, koji su u njoj videli eliksir dugovečnosti.
Poboljšava cirkulaciju krvi, jača imuni sistem i štiti nas od bolesti: Kurkuma, luk, đumbir i sirće
Vekovima u nazad, beli luk i đumbir su bili poznati po svojim izuzetnim lekovitim svojstvima. Isto se može reći i za kurkumu, samo što je ovaj srodnik đumbira donedavno bio popularan uglavnom u azijskim zemljama. Šta se dešava kada pomešate ovu divnu hranu?
Mi na Facebooku

6 masnih hormona odgovorno je za skladištenje masti, evo kako da ih isključite

7 doručaka za 7 dana: budite zdravi i vitki

Lekoviti oblog protiv diskus hernije - pomaže i leči

Heljda, med i orasi: Eliksir zdravlja za štitnu žlezdu

Greške prilikom kuvanja pirinča: u pirinču postoji arsen - morate ga očistiti bre upotrebe
