Zašto žene nakon šezdeset toliko vole kratke frizure

Zašto žene nakon šezdeset toliko vole kratke frizure

Svaka žena tokom čitavog života želi da izgleda privlačno. Medjutim, sa godinama tražimo najoptimalnije opcije kako bi održale svoj lep i svež izgled. Neki će pomisliti da žene u zlatnoj dobi nose kratku frizuru jer to odgovara njihovim godinama. Ali za to postoje objektivni razlozi.

Urednica “Dnevnog magazina” je odlučila da sazna zašto žene žude za kratkom kosom kada predju 60 godina, pa je odlučila da porazgovara sa svojom tetkom Biljom.

Kratke ženske frizure sa stilom

Ona je oduvek imala dugu kosu, koju je sa ponosom negovala i gajila. Ali kako su godine prolazile, sve više ju je vezivala raznim gumicama. Pravila rep ili plela kike. Lepota joj je i dalje bila bitna ali nekako nije bila u prvom planu.

Jednog dana je sve iznenadila kada se pojavila sa kratkom kosom. Bila je našminkana i nasmejana. Zračila je! Kao da se osećala preporodjeno i sve joj je delovalo lakše.

Ispričala nam je žasto se odlučila da dugu kosu zameni kratkom i zašto joj se to svidelo.

„Uf, nije bilo lako. Kada sam se pogledala u ogledalo nisam prepoznala sebe mada sam se osećala odlično! Setim se svoje duge i snažne kose. Kako je bila jaka i lepršala na vetru. Ali moja se vremenom proredila i počela je da menja boju."

„Probala sam sa raznim domaćim lekovitim maskama i sa raznim vitaminima ali nista nije dalo dugorocni efekat. Tada sam odlucila da je vreme da se rastanemo.”

“Prvih nekoliko dana nisam mogla da prepoznam sebe. Prijatelji su prolazili pored mene bez da me primete. Svima sam pricala: Ja sam, Biljana!”

“Ali vremenom sve dodje na svoje mesto. Osećala sam veliku lakoću na glavi. Kao da sam poletna i da imam više energije. Lakše je sada održavam, perem, sušim.. Ma sve mi je lakše."

Za kraj, poručila bih vam: kao i kod tetka Biljane, kratka kosa pokreće mnoga pitanja, o prolasku mladosti.. o dolasku starosti.. ali za one koje se upute u ovu avanturu imam savet: uživajte svaki dan! Bez obzira na broj godina! Probajte nove frizure, kratke kose a i da vam se ne svidi nov izgled, kosa ipak nije zub, izrašće ponovo.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE