Prema teoriji biocentrizma smrt nije konačna kao što to mi mislimo. Glavna premisa teorije je da je život ishodište koje stvara svemir, a ne da svemir stvara život.

Profesor na Medicinskom fakultetu u Severnoj Karolini Robert Lanza tvrdi da je smrt samo samo iluzija koju stvara naša svest.

Prema teoriji biocentrizma smrt nije konačna kao što to mi mislimo. Glavna premisa teorije je da je život ishodište koje stvara svemir, a ne da svemir stvara život.

To znači da naša svest određuje oblik i veličinu svega u svemiru, pa se prostor i vreme ne kreću ovom brzinom, nego smo ih mi tako složili u glavi, pa ih tako doživljavamo.

Ako osoba prihvati da su prostor i vreme samo konstrukti našeg mozga, naša percepcija realnosti, sledi zaključak da ideja besmrtnosti postoji u svetu u kojem nema granica u prostoru i vremenu. To znači, po teoriji biocentrizma profesora Lanze, da fizička smrt nije konačna, piše “BeforeIt’sNews”.

Njegovu teoriju podržavaju i ona Iana Stivensona koji je na primeru dečaka Sema dokazao da reinkarnacija postoji. Dečak je, naime, rođen godinu i po nakon što mu je umro deda. Kada je imao 18 meseci, otac mu je menjao pelenu, u tom trenu dečak ga je pogledao i rekao: “Kada sam bio u tvojim godinama ja sam mijenjao tvoje pelene”.

Stivenson ima oko 2.500 slučajeva u kojim postoji dokazi da je dete zapravo reinkarnacija nekog prošlog života. Dokaz za to leži u sećanjima male dece.

 Izvor: Telegraf

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori