Američki istraživač Robert Rajnhart (25) napravio je piće po imenu „sojlent“, koje navodno u potpunosti može da zameni svaku vrstu obroka, tako da ljudi koji ga konzumiraju mogu da zaborave na kuvanje i pripremanje hrane do kraja života.

Međutim, iako je isprva taj pronalazak oduševio mnoge koji se suočavaju s nedostatkom vremena, pokazalo se da napitak izaziva niz nuspojava, poput gasova i dijareje, zbog čega je njegov pronalazač morao da poradi na promeni formule. On sada tvrdi da je uspeo da pronađe formulu koja znatno smanjuje negativne reakcije kod najvećeg broja konzumenata „sojlenta“.

- „Sojlent“ može da zameni svaku namirnicu, a pritom da organizmu pruži sve supstance za normalno funkcionisanje – istakli su Rajnhartovi saradnici i dodali da je jedini problem to što se pokazalo da njega ne mogu svi lako da svare.

Kako bi rešili taj problem, tvorci ovog napitka dodali su mu kombinaciju nekoliko različitih enzima koji proteine i ugljene hidrate razgrađuju u fragmente lakše za varenje. Pokazalo se da ta formula više ne izaziva negativne posledice kao njena prva verzija.

Inače, prvi napitak „sojlent“ Rajnhart je napravio 2012., a bio je inspirisan činjenicom da svakodnevna ishrana oduzima previše vremena, a pored toga je i skupa. On je istakao da je shvatio da ljudima nije potrebna hrana kao takva, već supstance koje ona sadrži.

Nakon brojnih analiza, mladi istraživač je došao do podatka da je svakom čoveku neophodno svega 35 nutrijenata kako bi živeo zdravo. Zato je njih sastavio u blenderu i počeo da živi samo od tog napitka.

- Nakon 30 dana osećao sam se odlično i bio sam pun energije. Takođe, koža i zubi su mi bili čistiji, a kosa jača. Neverovatno – rekao je Rajnhart.

I njegovi prijatelji su primetili ogromnu razliku na njemu i tako odlučili da s njim pokrenu biznis i počnu s prodajom „sojlenta“.

(Kurir)

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori