Sve što vam je potrebno jeste smartfon koji radi na Android operativnom sistemu, jedna aplikacija i Bluetooth konekcija sa računarom.

Ukoliko nemate gejmped, a želeli biste da odigrate koju partiju PES-a ili neku drugu video igricu, sve što vam treba jeste Android smartfon. U pitanju je aplikacija koju je napravila kompanija “GestureWorks Gameplay“, a koja će vaš pametni telefon pretvoriti u džojstik.

Moguće je podesiti drugačija podešavanja za različite igre, tako da nikada neće dolaziti do mešanja kontrola. Sa računarom se povezuje putem Bluetooth-a.

Cela ova priča ima i jednu manu. Ukoliko želite da vaš smartfon pretvorite u džojstik, moraćete da izdvojite 15 dolara i kupite punu verziju aplikacije koja će se uskoro naći i na popularnoj Steam platformi. Cena nije tako velika, s obzirom da gejmpedi kod nas koštaju približno isto, a ova aplikacija pruža veće mogućnosti.

Lista podržanih igara se svakim danom sve više širi, a kako izgleda upravljati video igricama putem telefona, pogledajte u video klipu:

Izvor: telegraf

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori