Čuveni modeli Nokia 3310 i Ericsson T28 u svoje vreme bili su veoma popularni, a oni i dan danas kod velikog broja ljudi izazivaju osećaj nostalgije. U nastavku pogledajte kako bi oni izgledali sa touchscreen-om i novim operativnim sistemima.

Mobilni telefoni kao što su Nokia 3310 i Ericsson T28 su legendarni, i prodati su u nekoliko miliona primeraka. Međutim, iz današnje perspektive oni su već odavno zastareli modeli. Bez obzira na to, ovi uređaji ljudima koji su ih koristili sigurno izvlače osmeh na lice kad god se pomenu, i izazivaju neka lepa sećanja.

Krajem devedesetih godina, Ericsson i Nokia su bili najveći i najbolji proizvođači mobilnih telefona na svetu. U to vreme, kompanije kao što su Apple i Samsung još uvek nisu ušle na tržište telefona. Kompanija iz Kupertina je tada bila fokusirana na uspešnu iMac liniju računara, dok je Samsung bio poznat po čipovima i memorijskim modulima.

Foto: Curved.de

Foto: Curved.de

Apple je uspeo da 2007. godine, kada je lansirao prvi iPhone, u potpunosti preokrene svet mobilnih telefona. I dok su kompanije Samsung, LG i HTC takođe uspeli da pokrenu revoluciju sa smartfonima, nekadašnji svetski lideri Nokia i Ericsson su u potpunosti propustili tu priliku.

Popularni sajt CURVED/labs, došao je na ideju da napravi koncept kako bi izgledao čuveni Ericsson T28 sa Android operativnim sistemom, i legendarna Nokia 3310 sa Windows Phone OS.

Kako bi to izgledalo pogledajte u video-klipu:

Izvor: telegraf

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori