Cilj ovog veoma korisnog gedžeta je da poboljša ishranu tako što će vas ohrabriti da žvaćete više, jedete sporije i u regularnim intervalima. Stručnjaci smatraju da on ima potencijal da se bori sa problemom gojaznosti na svetskom nivou.

Novi gedžet pod imenom BitBite će pomoći gojaznim osobama da izgube višak kilograma. U pitanju je minijaturni aparat napravljen od aluminijuma i plastike koji osoba mora da stavi u uho kako bi on pratio broj zalogaja i informacije o hrani koju unosimo.

Ovaj gedžet će koštati 159 dolara, a čak će svojim korisnicima nuditi i sugestije u nutritivnim vrednostima i zdravlju dok jedete.

BitBite je na sajtu IndieGogo do sada sakupio 60.000 dolara uz pomoć kojih će isfinansirati projekat do kraja. Kako se navodi na sajtu, on funckioniše tako što snima zvukove iz okruženja koristeći mikrofone i senzore, a zatim ih prepoznaje. Kroz analiziranje zvuka BitBite može da izračuna koliko ste jeli, kao i da prati broj unetih kalorija, a na kraju može i zabeležiti šta ste jeli tako što ćete naziv jela izgovoriti na glas.

Foto: indiegogo.com

S obzirom da ćete ga nositi svaki put kada jedete, on će takođe naučiti i vaš raspored obroka kako bi utvrdio da li ćete određenim jelom u toku dana više dobiti ili izgubiti. BitBite smartfon aplikacija prikupljene podatke šalje na uređaj gde će se automatski kreirati dnevnik koji će pratiti sve informacije o mršavljenju.

Cilj ovog, rekli bismo veoma korisnog, gedžeta je da poboljša ishranu tako što će vas ohrabriti da žvaćete više, jedete sporije i jedete u regularnim intervalima. Stručnjaci smatraju da ovaj uređaj ima potencijal da se bori sa problemom gojaznosti na svetskom nivou.

Pogledajte video:

telegraf

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori