Tehnologija napreduje sve brže i brže, a uskoro ćete moći svoj pametni uređaj da koristite dodirujući sopstvenu kožu.

Firma po imenu Sikret, napravila je najnoviji vid pametnih uređaja. „Sikret brejslet“ predstavlja pametni uređaj u vidu narukvice, koji će za početak raditi uz pomoć pametnog telefona, ali je cilj da ona u bućnosti radi samostalno, piše Dejli mejl. Dakle, telefon može da bude u džepu, odnosno u blizini, dok ćete komandovati na svojoj koži.

Ovaj uređaj će biti i vodootporan, tako da ćete moći da ga koristite bilo gde. Položajem narukvice možete odlučiti da li želite da se ekran pojavi sa gornje ili donje strane vaše podlaktice.

Za aktivaciju uređaja potrebno je samo malo protresti rukom levo-desno.

Korisnici će moći da koriste sve funkcije kao i do sad, samo što će umesto ekrana dodirivati sopstvenu kožu. Mali projektor šalje sliku iz narukvice na vašu kožu, a 8 senzora računa gde se nalazi vaš prst u toku dodira i tako šalju povratni signal koji omogućava uređaju da reaguje na dodir.

Narukvica sadrži USB ulaz, merač ubrzanja, „Bluetooth“ uređaj kao i uređaj za bežični internet.

Firma Sikret trenutno skuplja sredstva za konačnu realizaciju projekta, a do sada je u projekat uložilo 3263 investitora. Očekivano je da će se pametna narukvica na tržištu pojaviti do jula 2015. godine.

Tržišna cena biće između 379 i 471 evra, a narukvica će biti dostupna u nekoliko različitih boja i u verziji sa 16 ili 32 gigabajta interne memorije.

(Kurir)

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori