Došlo nam je leto. Ništa lepše od šarenih pijaca punih svežeg sezonskog voća i povrća. Divan preduslov za lake letnje obroke i raznorazne slatke i voćne poslastice...
Kulinarstvo
Znate li nekoga da ne voli ovu kombinaciju za ručak? Ja ne!
Šargarepa je na policama prodavnica tokom cele godine. Oko nje nikad nema mnogo uzbuđenja. Zaista, pored stavljanja u supu, od šargarepe možete napraviti i mnogo različitih salata, koje će i odrasli i deca rado jesti.
Tokom svog vekovnog postojanja naša kuhinja je upijala i kreativno prerađivala kulinarske tradicije mnogih generacija i naroda. Knedle, mesne pite, palačinke, pite...
Novogodišnji sto je jedan od najvažnijih delova praznika, a novogodišnje salate glavni su ukras. Svaka domaćica želi da iznenadi i obraduje svoje najmilije pripremajući nešto neobično, ukusno i zaista svečano za Novu godinu.
Praznici su pred vratima. Zato morate da se opskrbite novim originalnim receptima za jela koja bi ne samo dobro izgledala na stolu, već bi se istopila i na jeziku. Medena svinjetina (ili teletina), o kojoj ćemo vam danas pisati, upravo je takvo jelo. Istina je, da neće dugo opstati na stolu jer će je gosti pojesti u slast!
Posedujući nenadmašnu aromu i ukus, kafa privlači sve više obožavalaca. Ovo je odličan napitak za zagrevanje tokom hladne sezone. Postoji ogroman broj recepata za njegovu pripremu. "Dnevni magazin" nudi vam 6 popularnih i nekomplikovanih recepata za kafu. Počastite svoje drage ljude ovim toplim delicijama tokom odmora, dok uživate u vašim lepo okićenim stanovima tokom hladnih novogodišnjih praznika!
Da biste pripremili ovu bajno ukusnu čokoladnu tortu, potrebno vam je najmanje vremena i minimum proizvoda.
Da, da, dobro ste pročitali...kolač!
Ovo je toliko ukusno i dekorativno, dokaz tome je da će vam gosti tražiti da ostane na stolu kao posluženje iako su na red došli kolači...jer ovo su savršeni slani zalogajčići slatki kao najslađi kolači.
Zdravo! Već godinama živim na relaciji Nemačka - Austrija i od jedne komšinice, divne bake 5 unučića, dobila sam njen recept za kupus, koji sam probala kod nje na ručku i oduševila se koliko je ukusan. ona ga pravi po potrebi od novembra pa čak do februara, dakle celu zimu. U ovom članku ću vam reći kako uspešno fermentirati kupus za zimu. Ovu metodu koristim svake zime, uvek sam zadovoljna rezultatom.
Otvorite teglu tako priželjkivanog, mirisnog, domaćeg džema od malina pravljenog sopstvenom rukom, a zatim ugledajte sivo-smeđe, čupave mrlje buđi. Česta situacija, zar ne? U ovom neprijatnom trenutku pojavljuje mi se jedno jedino pitanje u glavi: da li da ga bacim ili pojedem, zatvarajući oči pred onim što sam video?
Zdravo! Danas ćemo vam reći kako pripremiti originalne šnicle sa sirom, aromatičnim i začinjenim punjenjem. Ovaj recept će se posebno svideti ljubiteljima roštilja.