Jelo koje mi se posebno svidelo a koje vrhunski legne za večeru: MENEMEN

Jelo koje mi se posebno svidelo a koje vrhunski legne za večeru: MENEMEN

Fenomenalnog mirisa zbog kojeg nećete moći da stanete dok ne udarite u dno šerpe.

  • crni luk – 1 glavica
  • paradajz – 3 komada, svež
  • paprika – 3 komada, svetlo zelene (1 ljuta)
  • peršun – 1 šaka, krupno sečen
  • nana – 1 šaka, krupno sečena, sveža
  • jaja – 5 – 6 komada
  • so
  • maslinovo ulje
  • maslac

Priprema:

  1. U dubokom i širokom tiganju ugrejte maslinovo ulje i 1 kašiku maslaca. Dodajte glavicu luka, naseckanu na sitno i prodinstajte ga nekoliko minuta dok ne omekša.
  2. Dodajte mesnati deo paradajza, nasečen na kockice i očišćen od semenki. Ostavite da se kuva nekoliko minuta i dodajte paprike, nasečene na kockice i sve dinstajte.
  3. Dodajte peršun, nanu i na umerenoj vatri ostavite jelo dok ne ispari tečnost. Kašikom napravite udubljenja u smesi (napravite mesta za jaja) i dodajte 5-6 celih jaja da se isprže.

Prijatno 🙂

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!