NAJSOČNIJE I NAJMEKŠE ŠNICLE ZA KOJE ĆE VAM TRAŽITI RECEPT

NAJSOČNIJE I NAJMEKŠE ŠNICLE ZA KOJE ĆE VAM TRAŽITI RECEPT

Zdravo! Danas ćemo vam reći kako pripremiti originalne šnicle sa sirom, aromatičnim i začinjenim punjenjem. Ovaj recept će se posebno svideti ljubiteljima roštilja. 

Ovo jelo je vrlo zadovoljavajuće i kalorično.

  • 3 komada mesa (svinjetina ili piletina)
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kuvana krompira
  • paradajz
  • 4 kašike pavlake ili majoneza
  • 100 g kačkavalja
  • 2 kašičice senfa
  • peršun
  • so
  • biber
  • suvi začin

PRIPREMA

  1. Uzimamo meso i dobro ga izlupamo. Zatim posolite, pobiberite, dodajte začine i ostavite da se marinira dok pripremate ostalo.
  2. Pripremamo povrće: luk i paradajz iseći na kolutove.
  3. Uzimamo pleh za pečenje, pokrivamo ga papirom za pečenje i postavljamo krugove luka, a na njih stavljamo šnicle. Premažite meso senfom i stavite kolutove paradajza. Takođe, paradajz treba posuti seckanim belim lukom, solju i biberom po ukusu.
  4. Uzimamo krompir i kuvamo ga u ljusci. Kad je skuvan, oljuštiti pa narendati na srednje rende i posuti preko paradajza. Krompir treba premazati pavlakom ili majonezom - po ukusu. Da bi jelo bilo manje kalorično, možete koristiti pavlaku sa niskim sadržajem masti.
  5. Zagrejte rernu na 180 stepeni i stavite jelo da se peče 40ak minuta. Pet minuta pre kraja pečenja, šnicle treba posuti naribanim kačkavaljom - ispašće neverovatno ukusno.

Da meso ne zagori prekrite ga folijom, koju morate ukloniti 10-15 minuta pre kraja pečenja kako bi postigli krckavost. Vaše jelo je gotovo, možete poslužiti i počastiti svoje goste.

Preporuka: Bolje je pustiti da se jelo malo ohladi pre služenja - dovoljno je 10 minuta. Videćete da će gosti biti oduševljeni i pitaće vas za recept. Prijatno!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!