PILEĆI KOLAČ - OVO ĆE ODUŠEVITI I NAJIZBIRLJIVIJE GURMANE

PILEĆI KOLAČ - OVO ĆE ODUŠEVITI I NAJIZBIRLJIVIJE GURMANE

Da, da, dobro ste pročitali...kolač!
Ovo je toliko ukusno i dekorativno, dokaz tome je da će vam gosti tražiti da ostane na stolu kao posluženje iako su na red došli kolači...jer ovo su savršeni slani zalogajčići slatki kao najslađi kolači.

Zašto su gosti toliko strastveni prema ovim pilećim kolačima?

Mekani su i nežni ... pileći kolači nisu samo originalni, već i vrlo ukusni. Na kraju krajeva, pileći zalogajčići, u kojima se ukus pilećeg mesa savršeno kombinuje i uklapa sa pečurkama i kajmakom, definitivno neće ostaviti goste ravnodušnim.

PILEĆI KOLAČ

  • 400 g piletine
  • 200 ml neutralne pavlake za kuvanje
  • 300 g šampinjona
  • 1 jaje
  • 1 glavica crnog luka
  • 160 g krem sira
  • 30 g putera
  • peršun
  • 1 čen belog luka
  • so, biber, sušeni pileći začini po ukusu

PRIPREMA

  1. Sameljite pileći file. Posolite i pobiberite, po želji dodajte malo gotove mešavine začina za piletinu.
  2. Mleveno pileće meso pomešajte sa jajetom. Sipajte hladnu neutralnu pavlaku iz frižidera.
  3. Dodajte iseckano bilje i ponovo promešajte.
  4. Pokrijte pleh papirom. Na to stavite pileću smešu i ravnomerno je rasporedite po površini.
  5. Zagrejte rernu na 180-200 stepeni. Tortu pecite 15ak minuta.
  6. Šampinjone i luk sitno iseckati.
  7. Zagrejte šerpu i dodajte maslac (puter). Dodajte luk, pržite 2-3 minuta dok ne postane prozirno staklast.
  8. Dodajte pečurke, pržite dok sok od pečuraka potpuno ne ispari. Pečurke prebacite u drugu posudu i ohladite (nekoliko klinova pečurki ostavite za kasniju dekoraciju).
  9. U međuvremenu prerežite pečenu tortu na pola.
  10. U ohlađene pečurke dodajte krem sir. U kremu od pečurki dodajte so, biber, seckani beli luk.
  11. Namažite kremu po površini obe polovine torte.
  12. Pokrijte jednu polovinu drugom, tako da slojevi idu u sledećem nizu: krem-torta-krem-torta.
  13. Stavite sve u frižider na 40 minuta. Ovo olakšava kasnije rezanje pilećeg kolača.
  14. Isecite tortu na male kolače (zalogajčiće).
  15. Ukrasite svaku kockicu peršunom i klinovima pečurki.
  16. Divno predjelo od piletine sa sosom od pečuraka je spremno. Prijatno!

Svakako će vam se svideti izvrsni kremasti ukus ovog jela! Pileći kolači dobro se slažu sa laganim salatama od povrća i krutonima od belog luka. Vreme je da pozovete porodicu za sto! Želimo vam prijatno! Bićemo presrećni ako nam pošaljete Vaše slike ovog divnog predjela.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE