PILEĆI KROMPIR PAPRIKAŠ - FENOMENALAN I LAGAN RECEPT ZA GUST PAPRIKAŠ BEZ BRAŠNA

PILEĆI KROMPIR PAPRIKAŠ - FENOMENALAN I LAGAN RECEPT ZA GUST PAPRIKAŠ BEZ BRAŠNA

Kuvarica "Mazzastronne" danas za vas priprema pileći krompir paprikaš odličnog ukusa!

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 struk praziluka
  • 1 struk mladog luka
  • Beli luk
  • 2 šargarepe
  • 1 zelena sveža paprika
  • 1 crvena sveža paprika
  • 3 paradajza
  • 1 kg krompira
  • 600g belog pilećeg mesa
  • Celer
  • Mlevena dimnjena slatka paprika
  • So
  • Biber
  • Suvi začin
  • Peršun


PRIPREMA:

  1. Na malo ulja prodinstati iseckan crni luk, praziluk, mladi luk, beli luk i šargarepu.
  2. Nakon 10ak minuta dodati mlevenu dimnjenu slatku papriku i promešati. Dodati naseckano belo meso na kockice i naseckan krompir na kockice (dva krompira ostaviti za kasniji deo pripreme) pa promešati da se sve sjedini.
  3. U blenderu izmiksati zelenu i crvenu papriku, paradajz i celer pa dodati u šerpu.
  4. Zatim sa malo vode izblendati ona 2 krompira ostavljena od ranije (da bi paprikaš imao gustinu i kako bi izbegli stavljanje brašna tj. klasične zaprške) pa i to dodati u šerpu.
  5. Naliti vode u šerpu i dodati suve začine po želji. Pustiti da krčka na laganoj temperaturi nekih 40ak minuta i vaš zdrav obrok na kašiku je gotov.
  6. Uz pileći krompir paprikaš vrlo lepo ide salata od slatkog kupusa, krastavac salata ili salata od belolučanih paprika.

    Prijatno vam bilo!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!