Prolećni “ČIPKANI” kupus

Predlog za nedeljni ručak.

Naša kuvarica za danas je pripremila mladi kupus, a ona ga zove "ČIPKANI".

  • 2 manje glavice mladog kupusa (oko 1,5kg)
  • 500g mesa po želji (juneće, teleće, svinjsko ili pileće)
  • 1 struk praziluka
  • 3 struka mladog crnog luka
  • 1 struk mladog belog luka
  • 2 šargarepe
  • 2 zelene šilja paprike
  • 3 sveža paradajza
  • koren celera (50-70g)
  • svež list peršuna i celera
  • biber, so, suvi zacin za jelo, lovorov list
  • 50ml ulja

POVRĆE:

PRIPREMA:

  1. Na ulju izdinstati sitno iseckane lukove i nakon par minuta dodati meso isečeno na kockice. Kada meso postigne mekoću, dodati iseckanu šargarepu, papriku, koren celera, paradajz i dodati 200ml mlake vode. Poklopiti da se to kratko prodinsta kako bi povrće malo omekšalo i ispustilo svoje sokove.
  2. Nakon par minuta dinstanja ubaciti iseckan mladi kupus, i začiniti po želji solju, biberom i suvim začinom. Doliti oko 1l mlake vode, dodati 1 list lovora i poklopiti kako bi se to ukrčkalo.
  3. Nakon 30ak minuta, kada je kupus kuvan, posuti ga sitno seckanim listom peršuna i celera.

Vaš prolećni “čipkani” kupus je gotov.

Uživajte, prijatno.

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!