Punjene pileće faširane šnicle

„Mmmm, prste da poližeš!“ – tako govori moj svekar svaki put kada seda za prazničnu trpezu. Za tren oka pripremam ukusne punjene faširane šnicle bez oklevanja i zagrevanja. Nestaju sa tanjira takođe za tren oka.

Moji ukućani se jednostavno kunu u ovaj recept i raduje ih i najmanji nagoveštaj da ću ih pripremiti: čim stavim tiganj na ploču, oni su već tu“.

Redakcija „Dnevnog Magazina“ uvek ponosno pronalazi prepiske različitih besprekornih recepata, kako bi obradovala svoje pratioce. Verujte nam, umemo da oduševimo sve savetima. Zato se pripremite za slatke muke i prikupite sastojke.

Recept za punjene pileće faširane šnicle

  • 1 kg pilećeg mlevenog mesa
  • 1 glavica luka
  • 2 jaja
  • 2 supene kašike kukuruznog brašna
  • 5 supenih kašika pšeničnog brašna
  • 2 supene kašike limunovog soka
  • 200 g putera
  • 100 g tvrdog sira
  • 300 ml biljnog ulja za prženje
  • prašak za pecivo
  • 2 kašičice začina
  • 1 veza mirođije

PRIPREMA

  1. Ako imate sreće i već posedujete mleveno meso, ovaj punkt možete preskočiti. Ako ne, potrebno je da uložite trud i energično provrtite ručku vodenice za meso. Zajedno sa pilećim fileom možete samleti i luk, dodati papriku i so, i mleveno meso je spremno.
  2. Puter narežite na kockice i stavite ga u zamrzivač kako bi očvrsnuo. Izrendajte na sitno sir i isitnite mirođiju. Uostalom, možete uraditi i suprotno: prvo usitniti mirođiju, a potom sir – izbor je na vama.
  3. Smesu za pohovanje pripremite na sledeći način: umutite 2 jaja zajedno sa 2 kašike limunovog soka, dodajte kašičicu soli i po pola kašičice slatke paprike, kukurme i belog luka u prahu. Promešajte pa zatim dodajte po 2 kašike pšeničnog i kukuruznog brašna, prstohvat praška za pecivo i četvrtinu čaše vode. Napomena: ostatak pšeničnog brašna (3 supene kašike) potrebne su za valjanje šnicli pred prženje.
  4. Za oblikovanje šnicli potrebna vam je providna folija. Stavite na nju komad mlevenog mesa i oblikujte u pljeskavicu. Komadu putera dodajte mirođiju ili sir i pomoću folije zamotajte. Uvaljajte šniclu u brašno i smesu za pohovanje i postavite na vreo tiganj.
  5. Ne obraćajte pažnju na uzdahe gladne dece i muža, koji će već prepoznali mirise i stali u red iza vaših leđa, već pažljivo pržite šnicle sa obe strane. Ni u kom slučaju ne gledajte iza i udarajte po rukama sve koji pokušaju da ukradu gotovu hranu. Možete kredom na podu kuhinje nacrtati krug. Kako to da uradite najbolje moguće pogledajte u ovom simpatičnom videu. 

Jao, kako je ukusno! Pileće faširane šnicle sa nadevom su nešto neverovatno, posebno kada ih presečete viljuškom i iz njih isteče aromatična tečnost. Naš prijateljski savet je da ne pripremate ovo jelo praznog želuca jer možeš izgubiti pamet od mirisa i obilja vode koja potekne na usta.

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!