Recept: “Lenji Napoleon” - kremasto i lisnato savršenstvo

Recept: “Lenji Napoleon” - kremasto i lisnato savršenstvo

Koji kolač spremiti kada nemate puno vremena? Uvek možete kupiti gotove iz poslastičarnice ali domaći, sveži i mirisni imaju svoju posebnu čar.

Predstavljamo vam kolač koji možete spremiti kod kuće, jednostavno, lako i brzo, sa sastojcima koje većina domaćica već ima u svojoj kuhinji. Tako da, ukoliko vam dodju ne najavljeni gosti ili se vama i vasoj deci prijelo nesto slatko, kolač “Lenji Napoleon” će brzo biti na vašem stolu.

Za spremanje “Lenjog Napoleona” nemorate ni zagrevati rernu. On je hrskav sa kremom koji se topi u ustima.

"LENJI NAPOLEON"

  • 800 g lisnatog peciva „uši“ - ukoliko ga nemate, možete ga sami spremiti.
  • 1 litar mleka
  • 4 jaja
  • 150 g putera
  • ½ čaše šećera
  • 6 kašika brašna
  • kesica vanilinog šećera

(Kako napraviti „uši“: https://www.youtube.com/watch?v=Vr5OFgeTJrE)

Priprema

  1. Umutite jaja, šećer, brašno i vanilin šećer.
  2. Masu dobro promešajte, dodajte mleko i stavite na laganu vatru.
  3. Kuvajte krem, neprestano mešajući, dok se potpuno ne zgusne. Kad se krem malo ohladi, dodajte puter, pa sve opet promešajte.
  4. Kolače “uši” umočite u krem i stavite na tacnu po kojoj ćete redjati kolač-tortu. Ne štedite krem: što ih više umočite, to će oni biti ukusniji. Kada ste ih poredjali sve na tacnu, premažite ih preostalim kremom.

  5. Na kraju, pospite kolač mrvicama koje ste dobili drobljenjem nekoliko komada lisnatih “ušiju”. To je to! Vaš “Lenji Napoleon” je gotov.

Kako ga tačno pripremiti možete pogledati i u ovom videu:

Ovu tortu obožava moja cela porodica. A pogotovo najmladji, jer uvek završe sa lizanjem prstiju. “Lenji Napoleon” - prste da poližeš!

Ako vam se recept dopao, podelite ga sa prijateljima!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!