„Za dva dana kuća će biti puna gostiju, a ja još uvek ne znam kako najbolje postaviti svečani sto za rođendan mog muža i napraviti nešto baš novo, neobično i izuzetno...“ - poznati problem, dame? Za sve koji su dali potvrdan odgovor, uredništvo „Dnevnog magazina“ pripremio je divno rešenje - salatu „Džingis kan“. Uveravamo vas da će ova salata sa suvim šljivama i orasima biti najbolje rešenje za svečanu gozbu od svih mogućih i da će gosti biti oduševljeni i tražiti vam recept!
Kulinarstvo
Poznato je da se sve najukusnije jesenje grickalice dobijaju isključivo od sezonskog povrća, a kućni obrok, uz drage ljude, je hiljadu puta bolji od bilo kog okupljanja u restoranima.
Da li ste znali da se vaši omiljeni slatkiši iz detinjstva lako mogu napraviti kod kuće? Da, da biste napravili prirodne i neverovatno ukusne Baunti čokoladice treba vam samo 20 minuta, tri jednostavna sastojka, i evo ga - poznati svetski slatkiš je pred vama.
Ova kremasta pasta limun-piletina je lagana 30-minutna večera. Ima ukus savršenog restoranskog obroka, a kramasti limun sos će vas osvojiti.
Bilo da vam stižu gosti na koje ste zaboravili (desilo mi se više puta) ili vam se čisto prijeo neki kolač, imamo pravo rešenje za vas. Brza francuska pita od jabuka!
Prva polovina septembra je najbolji period za pripremu užine i priloga od šljiva za zimu . Kako kiseliti šljive, naučiće nas Olgin recept. Sigurni smo da će ovo predjelo opravdati sve uložene napore stostruko. Za pripremu je potrebno nešto više od pola sata!
Zašto ćete nakon ovog recepta želeti da često pravite rođendansku salatu?
Ovo je prava poslastica za ljubitelje čokolade jer predstavlja vulkan čokoladnog zadovoljstva. Ono što je najbitnije, toliko je lak za pripremu da ga i najneiskusniji u kuhinji mogu sa lakoćom pripremiti. Podelićemo sa vama i njegov jednostavan način pripreme.
Javite nam vase utiske o ovom receptu, zahvaljujemo unapred.
Fenomenalnog mirisa zbog kojeg nećete moći da stanete dok ne udarite u dno šerpe.
Kuvarica "Mazzastronne" danas za vas priprema pileći krompir paprikaš odličnog ukusa!
„Mmmm, prste da poližeš!“ – tako govori moj svekar svaki put kada seda za prazničnu trpezu. Za tren oka pripremam ukusne punjene faširane šnicle bez oklevanja i zagrevanja. Nestaju sa tanjira takođe za tren oka.