Prilog jelima kog mnogi od nas često prave od sada će biti mnogo ukusniji

Tajna francuskih kuvara u pripremanju pire krompira krije se najpre u samom načinu kuvanja krompira.

Odnosno, krompir kuvamo u pogrešnoj tečnosti – vodi.

Kako bismo dobili savršeni pire, očišćeni i oprani krompir bi trebalo da se kuva u loncu u kojem smo ranije rastopili puter. Samim tim neće vam se dogoditi da se pire stegne i počne rasipati, a da niste još ni završili sa jelom.

Ne morate posetiti nijedan ekskluzivan restoran da biste jeli savršeni pire.

Jednostavno, probajte ovaj recept:

U lonac sa pavlakom za kuvanje dodajte očišćeni, oprani i iseckani krompir, 3 kašičice maslinovog ulja i 3 kašičice putera.
Po želji možete da dodate so, začine ili beli luk.

Poklopite lonac i ostavite da lagano krčka 20 minuta. Procedite krompire, ali sačuvajte tečnost u kojoj se krompir kuvao. Zatim, ispasirajte krompir i prelijte sa nekoliko kapi te tečnosti, da ne bude mnogo redak.

Ovo je pravi način kuvanja pirea jer na kraju ostanu svi ukusi – krompira i tečnosti u kojoj se kuvao.

(stil)

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori