Isprobajte tradicionalni doručak na malo drugačiji način. Predstavljamo vam recept za slatke prženice...

Sastojci:

  • 4 belanceta
  • 4 kašike niskomasnog mleka
  • 1 kašičica cimeta u prahu
  • 250g javorovog sirupa
  • 4 parčeta integralnog hleba
  • 1 kašičica muškatnog oraščića

 

 

Priprema: 

U činiji umutite belanca, mleko, cimet i muskatni oraščić. Izlijte smesu u plitki pleh. Svaki komad hleba natopite ovom mešavinom tako da bude dobro pokriven sa svih strana. 

Zagrejte ga na srednjoj vatri u velikom tiganju za prženje. Pržite hleb po oko 2 minuta sa obe strane ili dok ne postane zlatno-braon boje. 

Prelijte javorovim sirupom. 

izvor i foto: hrana za dušu

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori