Da li ste znali da što vam je tamnija boja kože, to tamniji ruž možete da koristite i obrnuto? To je osnovno pravilo kod korišćenja jednog od najomiljenijeg proizvoda dekorativne kozmetike.

A kako da ruž što duže ostane postojan, kako šminkom postići da usne izgledaju veće, šta se sve može sa olovkom za usne i još mnogo više otkrivamo u sledećih 10 saveta za savršeno našminkane i neodoljive usne. 

1. Kako bi boja ruža duže trajala, na gornjoj strani ruke pomešajte olovku za usne s ružem i zatim pomešanu teksturu nanesite na usne pomoću četkice za ruž. 

2. Ukoliko imate problema s pravilnim iscrtavanjem usana isprobajte ovaj trik: olovku za usne u tačkicama nanesite oko usana i zatim ih sve spojite zajedno. Pripazite da pratite prirodnu liniju usana. 

3. Kako biste izbegli razlivanje ruža, prvo nanesite ruž i zatim oivičite usne olovkom. Na ovaj način ruž će se zgusnuti i ostati u granicama ivice usana. 

4. Ako želite da vam usne izgledaju veće, umesto olovke u tonu boje ruža nanesite olovku koja je slična prirodnoj boji vaših usana. Potom nanesite ruž, pa malo sjaja na gornji srcoliki deo usne i na sredinu donje usne, finiširajte sjajom za usne. 

5. Što češće nanosite ruž pomoću četkice. Pomoći će vam da ga namažete preciznije, a i trajaće duže, pa ćete ga moći i duže koristiti. 

6. Kako izbeći preslikavanje ruža na zube? Nakon što ste ga naneli omotajte kažiprst maramicom i stavite ga u usta tako da usnama napravite slovo O. Ruž koji je ostao na maramici inače bi završio na vašim zubima. 

7. Ako vam ruž ili olovka previše isušuju usne, pre šminkanja nanesite balzam i pustite da se upije barem pet minuta. 

8. Ako vam je gornja usna manja od donje (ili obrnuto) isprobajte ovaj trik: svetliji ruž nanesite na manju usnu, a malo tamniju nijansu na veću usnu. 

9. Nakon što ste naneli ruž natapkajte usne prozirnim puderom u prahu. Ruž će tako biti postojaniji. Za isti efekat možete koristiti rumenilo ili senku za oči u boji koja se slaže s bojom ruža. 

10. Za efekat senzualnih napućenih usana, očistite usne čistom četkicom za zube i odmah nakon toga ih premažite maslinovim uljem. Nestaće sve pukotine na usnama i one će dobiti prirodnu, svežu ružičastu boju. 

izvor i foto: zadovoljna.hrmarin/freedigitalphotos.net

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori