Nije teško manipulisati drugima, kada su u pitanju neke male stvari. Kada je neko ljut lako možete da mu pomognete da ga to brže prođe, a nije teško ni naterati nekoga da vam učini uslugu.

1. Kad god je neko ljut i želi da se svađa, stanite pored njega umesto ispred njega. Tada mu više nećete izgledati kao pretnja, pa će se brže smiriti.

2. Kada želite da pitate nekoga za uslugu počnite razgovor sa rečenicom: "Treba mi pomoć". Ljudi ne vole osećaj krivice kada nekome nešto ne pomognu. Ta rečenica će vam znatno povećati šanse da će vam neko tu uslugu i učiniti.

3. Parafrazirajte ono što vam je ta osoba rekla i ponovite joj to. Ovo čini da se osoba sa kojom razgovarate oseti kao da je slušate i da ste zaista zainteresovani za to što govori. Zbog toga se osećaju cenjeno. Naravno, ovo ne treba da radite mnogo i često.

4. Ako želite da se neko složi sa vama, klimajte glavom (kao kad govorite da) dok pričate. Ovo će tu osobu takođe navesti da klima glavom i podsvesno će početi da misle da se slaže sa tobom.

5. Ako se nekome ne sviđaš, pitaj ga da ti pozajmi olovku. To je jako mala usluga koju niko neće odbiti, i zbog toga ćeš mu/joj se sviđati više.

6. Gestikulirajte rukama kako bi pokazali da ste zainteresovani. Kada vas neko gleda, nesvesno će početi da oponaša vašu gestikulaciju i znaćete da mu se dopadate.

7. Ponovite ime osobe sa kojom razgovarate više puta tokom razgovora. To vama pomažete da zapamtite ime, a čini i da se toj osobi više dopadate.

Izvor: 24sata.hr

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori