Verovali ili ne, moguće je podmladiti se za samo 10 minuta bez posebnih šminkerskih zahvata. Na portalu Super žena objavljeni su korisni saveti za sve dame koje bi želele da obrišu tragove godina na svom licu i telu. Ova uputstva su vrlo delotvorna i, što je najvažnije, lagana.

Prajmer za lice

Jedna od najčešćih grešaka koje žene prave je ta što stavljaju previše šminke da bi izgledale mlađe, a efekat je zapravo suprotan. Nanesite prajmer preko obraza i čela kako bi vam koža delovala zategnutije, a ten bio ujednačen.

Korektor 
Glavni razlog zbog kojeg žene u zrelim godinama izgledaju starije nego što zaista jesu su podočnjaci. Koristite korektor kako biste sakrili opuštenu kožu i tamne krugove ispod očiju. Ovi neprijatelji lepote predstavljaju noćnu moru za svaku ženu. Stručnjaci savetuju da pijete što vode, da kad god možete stavljate kolutove krastavca na oči ili obloge od kamilice i zelenog čaja. Veoma je važno da spavate dovoljno. Masirajte područje oko očiju bademovim ili maslinovim uljem. To vraća elastičnost koži, smanjuje pojavu sitnih bora i nastanak kesica oko očiju. Maslinovo ulje je dobro i za negu trepavica.

Naglasite oči
Naglašavanje očiju je najvažnija stvar koju možete da uradite kako biste izgledali deset godina mlađe. Iscrtajte oči ajlajnerom, a na trepavice stavite maskaru.

Haljina u skladu sa oblikom tela
Dosta žena u određenim godinama prestaje da vodi računa o odeći i upravo zbog toga izgledaju starije. Izaberite odeću koja odgovara obliku vašeg tela i sigurno ćete izgledati mlađe i lepše.

Uklonite dlake sa lica
Bez obzira na to da li vam odgovara beljenje, depilacija ili čupanje, obavezno uklonite dlake s lica kako biste izgledali mlađe. To podrazumeva i oblikovanje obrva.

Promenite frizuru
Možete da stvorite iluziju mladalačkog izgleda tako što ćete promeniti frizuru i isprobati nešto novo.

Koristite steznik
Kako biste izgledali mlađe i zategnutije, koristite steznik. To je naročito značajno ženama u zrelim godinama jer im opuštenu kožu drži na mestu.

Karmini svetlih boja
Tamne boje ističu problematične oblasti na vašem licu. Zato koristite karmine pastelnih boja.

Osmeh
Poslednje, ali ne i najmanje važno je osmeh. Ne potcenjujte moć osmeha. Nasmejane žene izgledaju veselo, a samim tim i dosta mlađe. 

Izvor: Super žena

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori