Iako možemo sanjati čudne i neobične snove, postoje i oni koje mnogi od nas sanjaju vrlo često.

Snovi nam pomažu da obradimo svesne misli i mogu nam pružiti važan uvid u probleme i izazove sa kojoima se nosimo. Iako možemo sanjati čudne i neobične snove, postoje i oni koje mnogi od nas sanjaju vrlo često.

Pročitajte objašnjenja za neke česte snove. 

1. Ne radi vam mobilni, automobil ili ne možete da pronađete supruga
Ovaj san upozorava na one stvari u vašem životu kojima je potrebna popravka ili na koje treba momentalno reagovati. Ako sanjate da vam ne radi mobilni telefon, na primer, razumislite o vašoj komunikaciji sa okolinom. Da li li činite sve da prenesete poruku na pozitivan način?

2. Novac
Novac u snu simoblizuje one vrednosti koje cenite u životu, ili su vam bitne. Ako sanjate da ste odjednom dobili veću sumu novca, to znači da vrlo jasno znate da raspoznate vrednosti. Ako, međutim, sanjate da gubite novac, možda prolazite kroz period kada ste u potrazi za smislom života.

3. Opet ste u školi ili ste pali na ispitu
Ovo znači da u vašem životu postoji neki izazov, i da se bojite da nećete uspeti da odogovorite na njega. A može da se radi i o tome da osećate da nazadujete i da niste na visini zadatka. ili osećate da vas posmatra i procenjuje neka figura ili neko ko je iznad vas na neki način.

4. Vi ili vama draga osoba je bolesna ili na umoru
Možda je pred vama period velike promene, kada neki delovi vašeg života jednostavno nestaju ili prolaze. Ovaj san vam pomaže da “vežbate” osećanje gubitka. Retko je slučaj da ovakvi snovi predviđaju nečiju bolest ili smrt, ali, možda i ne bi bilo loše da malo obratite pažnju na zdravlje.

5. Neko vas juri
Ovaj san znači da osećate da na sebi nosite veliko breme odgovornosti. Poznat je i kao “stresni san”, a koji vam poručuje da je vreme da usporite malo.

6. Zubi
Sanjate da imate lepe zube, ili vam zubi ispadaju. Zubi predstavljaju vreme, i zrelost. Stanje zuba u vašem snu daje važan uvid u to kako se odnosite prema ovim bitnim životnim temama.

7. Nagost 
Snovi u kojima ste vi ili neko drugi, nagi odnosi se na osećanje da ste suviše izloženi ili ste ranjivi. Možda mislite da svi znaju za vaše probleme, šta mislite i osećate, i to vam smeta.

8. Padate, letite ili tonete
Menjanje pravca, bilo da idete ka gore i nadole u snu, pokazuje gde se nalazhi vaša svest u stvarnosti. Snovi u kojma padamo ili tonemo simbolišu period kad smo više svesni našeg nesvesnog i kad nas muči naš unutrašnji svet. Snovi u kojima letite pokazuju da radite na istraživanju sebe, ili da kontaktirate sa kraljevstvom duhova, anđela i drugim energijama.

9. Voda 
Neka emocionalna situacija ili iskustvo su vam vrlo važni u vašem životu. Sada je dobro vreme da obratite posebnu pažnju na svoja osećanja i maštu, snove i fantazije. Kakva je voda - uragani i oluje govore o uzburkanim osećanjima, dok, s druge strane, blagi potoci ili jezera, govore o tome da prolazite kroz mirni period.

10. Kasnite na brod, avion, voz...
Prevozna sredstva u snovima simbolizuju vašu sposobnost da budete pokretljivi i aktivni. Predstavljaju našu želju, volju, i veštinu ostvarivanja ciljeva. Kada kasnimo na neki prevoz, to može značiti da imamo problem sa nalažanjem motivacije da nešto promenimo ili pokrenemo u životu.

Naučite da tumačite snove

1. Držite svesku pored glave i zapisujte snove.
2. Pročitajte šta ste zapisali jednom nedeljno i podvucite simbole i situacije koji se ponavljaju.
3. Ove informacije koristite za praćenje trenutnog emotivnog stanja
4. Pokušajte da identifikujete bilo koji simbol (automobili, zubi, voda) koji se pojavljuju u vašem životu u stvarnosti, koji se češće ponavljaju i prirodu vaše veze sa tim simbolima. Da li postoji bilo kakvo preklapanje između sna i jave...

(žena)

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori