Čim nam samopouzdanje padne na niske grane, u vezi počinju problemi koji se teško mogu prevazići bez puno rada na sebi….

Samopouzdanje je vrlo važan element svake veze, jer samo ljudi sigurni u sebe mogu u potpunosti da prihvate partnera i da mu veruju u svim situacijama, što će dati pravi kvalitet vezi. 

No, kad nekome od partnera samopouzdanje padne zbog stresa i napetih situacija na poslu, na primer, trenutno postaje osetljiviji na sve što partner kaže ili uradi i veza počinje da ide pogrešnim putem. 

Naime, osobe s manjkom samopouzdanja svaki malo snažniju gest partnera tumače tragičnim i neprihvatljivim, no kako nemaju hrabrosti da se suoče s istinom, polako tonu u depresiju i postaju izuzetno zahtevni. 

Tako se par uskoro nađe u začaranom krugu - partner postaje zbunjen, što ga još više udaljava od vas i tera vas u dublju depresiju, a međusobna komunikacija postaje sve gora i gora. 

U takvim situacijama je jedino moguće rešenje promena stava i povratak samopouzdanja, što nije lako, ali je moguće. Krenite malim koracima - promena frizure, načina šminkanja, stila odevanja ... ništa drastično, ali ipak novo. 

Svaki psiholog će vam reći da je šopnig idealan način podizanja samopouzdanja, pa proverite i sami - biće dovoljne i dve majičice da počnete opet dobro da se osećate. 

Stoga, navalite - rad na sebi nekad može da bude i zabavan, a sigurno će vam spasiti vezu. 

Izvor: metro-portal

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori