Hajmo da vidimo kako se sprema!

Za krofne vam je potrebno

500 g brašna,

3 jajeta,

25 g maslaca,

30 g kvasca,

kašičica vanilin šećera,

prstohvat soli,

kap ruma,

230 ml vode,

ulje za prženje,

šećer u prahu za posipanje

I krećemo da pravimo

U brašno izdrobite svež kvasac, dodajte jaja, omekšali maslac, šećer, so i rum, pa s polovinom mere mlake vode umesite testo. Polako dodajte ostatak vode i mesite 12 minuta. Testo ostavite da se odmori tri minuta. Odvajajte komade testa po 60 grama i od njih pravite loptice.
Svaku lopticu malo stanjite i odlažite ih na pobrašnjenu topliju površinu. Da se testo lepo podigne, potrebno je oko 45 minuta. Krofne pržite po dva minuta sa svake strane.
Najbolje je u palminom ulju koje ste prethodno zagrejali na 180 stepeni. Gotove krofne pospite šećerom u prahu.

Poslužite goste i uživajte

Izvor: devetmeseci

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori