Mnoge žene maštaju o tome da smršaju bez muke, znojenja i besomučnog vežbanja u teretani. Evo jednog proizvoda koji bi mogao da ispuni njihova očekivanja.

U potrazi za nečim što bi ženama pomoglo da smršaju, a da pri tom ne moraju da mrdnu prstom, stvorena je injekcija ”Akualik” pomoću koje će se putem mokraće izbacivati telesna masnoća.

Cela stvar funkcioniše tako što se vodeni rastvor ubrizgava u delove tela koji su problematični, razbija se višak masnih ćelija, one se apsorbuju u našem krvotoku i potom izbacuju u vidu tečnosti.

Injekcija sadrži biljne polimere koji se vezuju za ćelije zidova masnog tkiva pre nego što organizam dozvoli da se masti rastvore. Ova tečna formula deluje tri nedelje posle ubrizgavanja.

Naučnici koji su smislili ovu injekciju kažu da ona potpuno uništava masne ćelije, tako da se one ne mogu vratiti nazad. Možete je ubrizgati u butine, kolena, bradu, zadnjicu, leđa, želudac pa čak i vrat.

Opisujući svoj najnoviji proizvod, Mils Medikal Servis kaže da injekcija daje telokoje ste oduvek sanjali bez ikakvog straha da će se masne naslage vratiti. Takođe kažu da nema nikakvih posledica izuzev blagog otoka i modrica u prvih 48 sati.

“Akualik” injekcija se ne koristi radi mršavljenja, već se koristi radi oblikovanja tela. U kombinaciji sa zdravom ishranom i vežbanjem naslage se neće vraćati. Jedan tretman košta 300 evra.

Međutim, sve ovo zvuči i izgleda previše dobro da bi bilo istinito. Da li ova injekcija može biti u isto vreme efikasna i bezbedna? Doktor Arun Goš iz privatne bolnice Spir u Liverpulu, rekao je da injekcije mogu ipak da predstavljaju rizik po zdravlje.

- Opasno je da se prvenstveno apsorbuju masne kiseline u krvotok, jer postoji velika mogućnost da se povisi nivo holesterola u krvi – kaže doktor Goš.

Doktor jedne privatne klinike Janis Aleksandrides rekao je da on ne koristi injekcije za skidanje kilograma u svojoj klinici i ne planira da ih uvede kao deo svoje prakse sve dok ne budu skroz proverene i sigurne.

Uvek je važno da potencijalni pacijenti temeljno istraže tretmane pre nego što se odluče na taj potez. Ove injekcije su nove na tržištu, sa malo dokaza o sigurnosti i njihovoj efikasnosti.

Iako je cena je atraktivna i pristupačna, predlažemo vam da pogledate i neke druge alternativne proizvode koji su već odavno na tržištu.

Izvor: Telegraf.rs

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori