Mnoge od nas koriste peršun kao dodatak kod pripreme različitih jela. Sveža i aromatična biljka, ne samo što hranu obogaćuje odličnim ukusom i aromom, već je i dodatno zasićuje vitaminima.

Između ostalog, peršun je moćan diuretik, oslobađa nas otoka, infekcija urinarnog trakta i drugih zdravstvenih problema.

Ovaj recept napitka za mršavljenje je vrlo popularan na Balkanu, a zasnovan je na sposobnosti peršuna da iz organizma izbacuje suvišnu tečnost, ne narušavajući ravnonežu elektrolita u telu.

Kako koristiti peršun za mršavljenje. Recept:

Navedena količina sastojaka je potrebna  za jednodnevno korišćenje. Imajući u vidu izraženi diuretički efekat, ne preporučuje se povećavati dozu. Kod  hroničnih oboljenja, a takođe i u trudnoći, napitak od pešuna možete piti nakon konsultacije sa svojim lekarom.

Sastojci:

– 5 supenih kašika isitnjenog lista peršuna

– 1 litra vode

Priprema:

Prelijte peršunov list proključalom vodom. Poklopite, i ostavite da odstoji 20-ak minuta. Procedite.

Napitak pijte u toku celog dana.

Peršun iz organizma uklanja toksine, a takođe, ubrzava metabolizam. S obzirom, na efikasnost ovog napitka, ne preporučuje se da ga uzimate više od pet dana uzastopno. Za održavanje procesa mršavljenja, pridržavajte se pravilnog režima ishrane.

uspesnazena

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori