Ponašanje pH u organizmu je veoma jednostavno: što je niži nivo, pH je kiseliji, što je viši, pH je alkalniji. Iako nivoi pH u organizmu zavise od obroka, vežbanja, stresa, hormona, spavanja i brojnih drugih faktora, zdrav i uravnotežen nivo pH bi trebalo da je između 7 i 7,5.

Zašto je to toliko važno? Najjednostavnije rečeno, viši pH potpomaže zdravlju, dok niži pH stvara okruženje pogodno za nastanak bolesti kao što je rak dojke.

Kiselost – važan faktor za rast ćelija raka

Studije sprovedene na Univerzitetu u Bariju u Italiji dokazale su da je za sve tumore, nezavisno od porekla, zajedničko kiselo okruženje.

Ćelije raka preferiraju kiselo okruženje. Postoje brojni faktori koji mogu da stvore kiselost u organizmu, ali svi oni na ovaj ili onaj način imaju veze sa stresom.

 

Tri glavna načina putem kojih stres nastaje u organizmu:

1) Konzumiranje kisele hrane: meso, mleko, šećer i prerađene žitarice.

2) Ekstreman fizički napor.

3) Psihički ili emocionalni stres.

Šta je posledica kiselosti?

Dr Keiči Morišita, upravnik Okanomicu klinike u Japanu i šef Međunarodne asocijacije za prirodnu medicinu, objasnio je u svojoj knjizi „Skrivena istina o raku“ da kada krv postane kisela, telo počinje da taloži kisele supstance, obično toksine, u ćelije, što omogućava krvi da ostane blago alkalna.

 

Ovi talozi truju ćelije koje postaju sve kiselije, a zbog čega dolazi do smanjenja nivoa kiseonika (hipoksije) u njima, uništenja respiratornih enzima i oštećenja DNK. Morišita dalje navodi da kiselost ubija neke ćelije dok one koje prežive postaju abnormalne ćelije.

Ove nove ćelije „rastu bez ograničenja i reda“. To su ćelije raka. Između ostalog, kiselo okruženje je takođe povoljno za patogene kao što su bakterije, virusi i gljivice.

ph-scale

Povećavanje alkalnosti i nivoa kiseonika radi zaustavljanja raka

Ukoliko bolujete od raka dojke, najbolji način da započnete put ka ozdravljenju jeste usvajanje alkalne dijete uz izbegavanje kisele hrane (šećer, mleko, pšenica i ostala žita sa glutenom). U alkalnu ishranu spada organsko krstonosno povrće (karfiol, brokoli, kupus).

Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Arizoni je potvrdilo teoriju o alkalizovanju organizma, predloživši upotrebu sode bikarbone kao najbolji prirodni lek protiv raka dojke. Ovo istraživanje sa laboratorijskim miševima je pokazalo da unošenje sode bikarbone povećava pH tumora, značajno sprečavajući njihovo širenje.

 

Možete koristiti sodu bikarbonu kod kuće kako biste povećali alkalnost u organizmu na bezbedan i efektivan način. Prosto pomešajte kašičicu sode bikarbone sa oko 250 grama vode i iscedite malo organskog limuna radi boljeg ukusa.

Ponovite to dva puta dnevno. Pošto stomak mora održati kiselost zbog varenja, rastvor pijte pola sata pre jela ili dva sata posle jela.

Znanje je moć: Proverite svoj pH sami

Merenje pH je prost i efektivan način praćenja unutrašnje dinamike vašeg zdravlja na ćelijskom nivou. Najbolje je da to učinite ujutru čim ustanete.

Pre nego što operete zube ili popijete vode, pljunite na lakmus papir i zabeležite pH. Takođe možete izmeriti i pH urina.

Normalan pH pljuvačke bi trebalo da bude najmanje 7, dok pH urina treba da bude između 6,4 i 6,8.

Webtribune.rs

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori