Violet – Mosse Brown iz Duanvale, Trelawny u Jamajci je rođena 10. ožujka 1900. godine. Službeno je postala najstarija osoba na svijetu kada je Talijanka, Emma Morana, koja je bila rođena 1899. preminula.

Najstarija žena je rođena 67 godina prije osnutka Jamajke, što znači da je država i dalje bila dio britanskih zapadnih Inda u to vrijeme, što znači da je ona najstarija osoba iz viktorijanskog doba.

Ne voli jesti svinjetinu ili piletinu, ali voli jesti krumpir i voće.

“Voli ribu i ovčetinu i ponekad će pojesti junetinu, ali ne jede svinjetinu ili piletinu”; otkrila je njegovateljica.

Međutim, prehrana nije razlog njenog dugog života.

Brown kaže da je za njezin dug život zaslužna “vjera u služenje Bogu i jaka vjera u ono što Biblija uči.”

“Hvala Bogu za sve što mi je dao. Ovo je ono što mi je Bog dao, i zato to prihvaćam, dug život”, rekla je Brown, javlja CBN News. “Radila sam skoro svaki posao u crkvi. Cijelo svoje vrijeme sam provodila u crkvi.”

Jedan od njezinih omiljenih stihova u Bibliji je zapovijed u Izlasku 20, koja govori ljudima da poštuju roditelje da bi živjeli dugo na zemlji – prva zapovijed s obećanjem. Brown je krštena kada je imala 13 godina,a odgajana je u kršćanskoj vjeri u istom domu u kojemu i sada živi.

Ona i njezin muž su radili na farmi trske, dok njezin muž nije počeo raditi kao domar na obližnjem grobu. Od tada, pomagala mu je i u administrativnom radu koje je radio za groblje.

Također je služila kao učiteljica glazbe i svirala je orgulje u crkvi više od 80 godina dok njezin muž nije preminuo 1997., nakon čega je ona preuzela njegove odgovornosti kao administrativni radnik na groblju.

Kada je imala 116 godina, primila je titulu od baptističke crkve kao “dragocjena super-stogodišnjakinja” koja je “vjerni, radni član crkve”.

Premijer Jamajke, Andrew Holness, je čestitao Brown jer je postala najstarija osoba na svijetu.

“Najstarija žena na svijetu je Jamajčanka Violet Brown, koja je rođena 10. ožujka 1900. Čestitam Violet”, rekao je Holness na Twitteru.

(novizivot)

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori