Ne možte da spavate? Budite se svakog jutra umorni i pospani? Pa, ne brinite, jer imamo pravo rešenje za vas.

Ako patite od nesanice, onda definitivno treba da isprobate ovu domaću mešavinu mleka i meda. Ovo je najefikasniji drevni lek za spavanje. Sve što treba da uradite je da popijete samo jednu šolju ovog leka pre nego što odete na spavanje i zaspaćete za manje od 10 minuta.

Ljudi su vekovima koristili med i mleko za pravljenje lekova protiv nesanice. Čak i ako ih konzumirate odvojeno, izuzetno su efikasni sastojci. Ali njihovi efekti se umnožavaju za nekoliko puta ako su iskombinovani i konzumirani zajedno.

Takođe možemo pomenuti da je med jedan od slatkih sastojaka koji izaziva kontrolisano povećanje količine lučenja insulina, što takođe proizvodi oslobađanje triptofana u mozak.

Dakle, ovim jedinjenjem – triptofan se pretvara u serotonin, što proizvodi osećaj opuštenosti. A serotonin se običo pretvara u melatonin – dobro poznatu pomoć za spavanje. Dakle, ako ste razumeli ovaj hemijski put – onda možete videti zašto se med i mleko koriste za poboljšanje sna i uklanjanje nesanice.

Magični lek za spavanje od meda i mleka – recept: 

Sastojci:

  • 180 ml mleka
  • 1 kap ekstrakta od vanile
  • 1 kašičica meda

Uputstva:

Sipajte mleko u malu šerpu i stavite ga na šporet. Sačekajte da se ugreje, ali ne da prokuva. Zatim ga sklonite sa toplote i sipajte u čašu. Dodajte vanilu i med. Dobro promešajte i lagano popijte pre nego što odete na spavanje.

Beleška:

Za ljude koji su nisu tolerantni na laktozu, pratite isti recept, ali zamenite mleko sa nekom zamenom bez laktoze, kao što su sojino, pirinčano ili bademovo mleko.

Hvala na čitanju i ako ste uživali u ovom tekstu, molimo vas podelite ga sa svojim prijateljima i porodicom.

Webtribune

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori