Kako se otrezniti? Evo par odgovora.

Zdravlje na usta ulazi

Čini se da prolazi vreme "teškaških" proslava u Srba. Onih na kojima sve ide po redu – obilno meze, dobra čorba, nekoliko sarmi i još obilnije "pragnjeće" pečenje. I naravno, nezaobilazna dobro zakišeljena kupus salata! Nutricionisti bi verovatno rekli da je reč o preobimnom prežderavanju, ali kad su oni drugovali s čašom? Oni bi vam verovatno savetovali i da ne pijete! Ali kad se to već dogodi, važno je da imate nešto u vašem stomaku da apsorbuje alkohol. Zato pre i posle, a bome i za vreme uživanja u piću, valja dobro jesti. I to neku "težu" klopu. Nemoj da te na to opominje mati! Nikako na prazan stomak, osim ako vam je jedini cilj da se što pre i za što manje para prevrnete sa stolice.

Pomoć prijatelja

Vašim ortacima bi pametnije bilo da vam pomognu na vreme, jer kad bude prekasno i vi ćete postati preteški – i fizički, ali i psihički. Ako se odluče da utiču na vašu psihologiju, mogu da se koriste tehnikom korisne laži. Evo primera: "Druže, moram nešto da ti kažem, ne mogu to više da čuvam u sebi! Tvoja Juca je trudna i boji se da ti to saopšti." Nakon par sekundi šoka, potencijalni pijani problem će vrisnuti – ili od sreće ili od očaja. Svejedno je, jer je efekat isti. Kada priznate da ste lagali, lako može da se desi da nesuđeni tata nasrne na vas. Još bolje, lučenje adrenalina blagotvorno deluje na pijani organizam!

I mnogo tečnosti, to je jako važno

Hidratacija i dehidratacija – ta dva procesa su za trežnjenje jednako važna kao i materijalizacija i dematerijalizacija za teleportovanje ljudskih organizama iz makedonske Šutke u bilo koji kutak Amerike. Što bi rekao doktor za ljubavne probleme, gospodin Petar Božović, moraš da piješ dosta tečnosti, to je jako važno. Zato, čaša alkohola i čaša vode. Jeste da je to tečnost bez boje, ukusa, mirisa i ikakvih omamljujućih svojstava, ali osim što će vam pomoći da se sporije napijete, uticaće i da vas sutra ne muči mamurluk.

Javljam se za reč

Dva prsta, srednjak i kažiprst, korisni su kad želite da se istaknete u školi i da odgovorom na učiteljicino pitanje pokažete šta ste sve naučili. Ta dva prsta, samo spojena, korisna su i za kafanske "poslove". Deluje gadno, ali kad vam je teško zbog prekomernog unošenja alkohola, veoma je korisno povratiti. Sad shvatate čemu još služe dva prsta – usmerite ih pravo u grlo. To je nasušna sposobnost svakog posvećenog alkoholičara. Naslonite se na neki zid ili drvo, glavu nagnite ka zemlji da ne biste slučajno, onako pijani, počeli da se gušite. Vodu pijte kad vam se stomak ponovo smiri, jer ako je pijete za vreme povraćanja ona će ubrzo da izađe na isto mesto na koje je i par trenutaka ranije ušla.

Macura, da li može neki savet

Što se ne biste prepustili sigurnim rukama profesionalaca i savetima stručnjaka? Ako baš jako zagusti, odlučite se za popularnu turističku turu "odlazak u hitnu pomoć". Njihov kombi je brz, ležaj udoban, imaju infuziju, a čike u belom znaju šta da rade i sa težim slučajevima od vas. Još ako tamo naletite na čuvenu Nadu Macuru – kažu da zlatne ruke ima. Samo da ne počne da vam prebacuje što niste poslušali njene savete: "Unosite dosta tečnosti, klonite se sunca, Zemlja je okrugla, a bolest nije zdrava..."

(srbijadanas)

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori