Čak i iskusni kuvari znaju da ceđenje limuna zna da bude napormo, da ruka zaboli, ulepi se u sok a kapljice pršte na sve strane. Zato će vam Dnevni Magazin danas pokazati trik na koji smo naleteli na YouTubu kako iscediti limun bez sečenja, prskanja i lepljenja ruku.
Kako iscediti limun bez sečenja
Ovaj postupak traje samo 30 sekundi i sprečava korišćenje celog limuna da bi napravili samo jedan sok.
Sve što vam je potrebno je nešto oštro.
Evo kako treba cediti.
- Par sekundi kotrljajte limun po ravnoj podlozi kako bi mu popustile membrane.
- Oštrim predmetom (nožem, štapićem za ražnjiće, čačkalicom i sl.) probij rupu u mestu gde inače raste stabljika.
- Istisnite onoliko soka koliko ti je potrebno.
- Preostali limun zamotajte i ostavite u frižider.
U videu ispod možete pogledati ceo postupak, od 1:25 min.
Ceđenje limuna na ovaj način nas je oduševilo, a vas?