Istočnjačke mudrosti i vaš život menja se na nabolje, duša vam se ispunjava radošću a telo vedrinom

Istočnjačke mudrosti i vaš život menja se na nabolje, duša vam se ispunjava radošću a telo vedrinom

Ponekad dođe trenutak kada ne znate šta dalje da radite i kako uopšte da živite ovaj život. Razumete da nešto treba promeniti, ali ne znate šta i kako. Dođe trenutak kada počnete da tražite mudar savet. A gde se krije više mudrosti nego u istočnjačkim učenjima?

Savet za orijentalnu medicinu uvek je jednostavan, ali istovremeno ispunjen velikom mudrošću. Oni odgovaraju na pitanje kako poboljšati stanje tela i duše. I "Dnevni Magazin" danas će ih podeliti sa vama.

MUDROST ISTOKA

 1. Osmeh
  Što je češće moguće. Kada nemate snage i razloga za osmeh, samo pogledajte svet oko sebe. Lep je i ispunjen lepotom, samo je treba uzeti u obzir.
  Osmeh je najbolji lek za sve bolesti. Kada je čovek tužan ili nervozan, njegovi organi počinju da luče otrove, prema orijentalnoj medicini. Ali kada se čovek nasmeši, obraduje svetu oko sebe, telo se samo leči. Teško je održati unutrašnji mir kada u životu postoje nevolje, ali ovde je važno razviti ispravan pogled na stvari.
  Stalni stres, neuspeh vrše pritisak na osobu. Nema sumnje da sa tim pritiskom treba nešto preduzeti. Istočni mudraci savetuju da se ništa ne radi. Jedino što treba da uradite je da sprečite da vas problem proguta. A za ovo na svet treba da gledate sa osmehom. Zahvaljujući tome, život se menja nabolje. Pustite ljubav i mir u vašu dušu, smešite se što je češće moguće, tada svi vaši problemi možda uopšte neće nestati, ali će prestati tako da vas pritišću.
 2. Razgovaraju manje
  Prazno brbljanje oduzima energiju i snagu. Istočna medicina savetuje da pazite šta govorite. Reči imaju svoju vrednost samo kada su izgovorene na pravi način. Inače su to prazne, nepotrebne reči.
 3. Brinuti manje
  Lakše reći nego učiniti, ali ipak. Ne biste trebali stalno razmišljati i razmišljati o prošlosti i budućnosti. Sami stvarate zbrku u svojoj duši, pronalazeći nepotrebne razloge za brigu. Naučite da se usredsredite na ono što se sada događa. Zamenite iskustvo koncentracijom, tada će postati lakše živeti.
 4. Razvijte svoj um
  U mnogim istočnim zemljama „um“ i „srce“ izraženi su jednom rečju. Istočna mudrost kaže da ćete se, čim prestanete da brinete o svojim ambicijama i počnete da razvijate svoje srce, osloboditi bolesti. Pustite misli, razbistrite misli, tada će se sve promeniti. To je najbolje učiniti meditacijom.
 5. Neka vam glava bude hladna, a stopala topla
  Verovatno ste čuli ovo pravilo i više puta. Morate se toga držati. Zahvaljujući tome možete se osloboditi nakupljanja viška energije u glavi, što uzrokuje probleme sa pritiskom. Ova energija je najbolje usmerena na noge. Održavanje stopala na toplom može sprečiti srčani udar. Dakle, masirajte stopala, zagrejte ih i steknite naviku da odlazite na spavanje u čarapama.
 6. Promenite način ishrane
  U orijentalnoj medicini telo i duh su neraskidivo povezani. Zbog toga treba da vodite računa o jednom i o drugom podjednako. Pravilno hranjenje je neophodno za brigu o telu. Jedno od glavnih pravila orijentalne medicine u vezi sa hranom nije prejedanje. Potrebno je puno energije da se probavi hrana. Istočni mudraci veruju da proždrljivost skraćuje život. Savetuju ustajanje od stola neposredno pre nego što se oseti sitost.
  Posle obroka, najbolje je prošetati svežim vazduhom kako biste pomogli telu da probavi hranu. Orijentalna medicina takođe savetuje da razmislite o prelasku na vegetarijanstvo.
 7. Lečite svoje bolesti
  „Koliko godina se stekla bolest, toliko godina treba i da se leči“, ovo govori orijentalna medicina. Nikada ne biste trebali prestati sa lečenjem, ispustiti ga na pola. Vaše strpljenje će biti nagrađeno, a vaši napori krunisani uspehom. Ali takođe ne biste trebali biti revni sa lečenjem, jer čak i najkorisniji lekovi mogu da se pretvore u otrov ako se zloupotrebe.
 8. Vežbajte umereno
  Sve bi trebalo da bude umereno, ne samo nešto štetno, već i sve korisno. Prekomerno hodanje može oštetiti ligamente, a sedenje mišiće. Tuga, duboka tuga, žaljenje i apatija su štetni, kao i previše radosti. Sve što je preterano je štetno.
 9. Radujte se
  Radujte se i zadržite svoju vitalnu energiju. Više radosti znači više Chi energije. Negativne emocije blokiraju protok či. Ne dozvolite da vaša vitalna energija nestane, popunite svoje rezerve. Preaktivan i promiskuitetan ljubavni život može iscrpiti rezerve energije. Pored toga, vredi se uzdržati od jutarnjih razgovora, oduzimaju snagu.
 10. Pratite svoje zdravlje u zavisnosti od sezone
  Sezona takođe utiče na naš životni ciklus. Zimi držite noge toplim, a glavu hladnom. Ali u proleće i leto, neka se vaše noge osećaju hladno. Kada ste bolesni, ne pijte hladnu vodu, jer ona uništava srce i stomak. U proleće i leto spavajte glavom na istoku, a u jesen i zimi na zapadu.

Danas živimo nekakvim užurbanim životom. Stalni stres i umor već počinju da prelaze u naviku. Ali ne možete živeti s tim, veoma je važno prekinuti ovaj začarani krug, izbiti iz njega i započeti novi život. Orijentalni saveti su jednostavni. Ako ih se pridržavate, videćete kako se vaš život menja nabolje, duša vam se ispunjava radošću, a telo vedrinom.

Nasmešite se, živite lako, uživajte u svakom trenutku života, jer je ovo neprocenjiv poklon koji ste jednom dobili. Ne propustite priliku da krenete svojim putem kako biste želeli. Pronađite sebe i pronađite svoju sreću!

Dobar savet, zar ne? Napišite u komentare šta mislite!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE