Neverovatan način! Kako očistiti tiganj, šerpu, šporet prirodno BEZ HEMIKALIJA

Neverovatan način! Kako očistiti tiganj, šerpu, šporet prirodno BEZ HEMIKALIJA

Svakodnevno moramo da se nosimo sa ogromnom količinom hemijskih deterdženata. Ovo je postala uobičajena pojava o kojoj zapravo niko ne razmišlja. I uzalud, jer su hemikalije štetne i za naše zdravlje i za životnu sredinu.

Spiramo vidljivu prljavštinu, ali da li deterdžent ispira ploče? I kako njegova upotreba utiče na vaše zdravlje? Stručnjaci kažu da su hemijska jedinjenja koja se nalaze u deterdžentima za pranje sudova vrlo opasna.

Površinski aktivne supstance na kojima se zasnivaju svi deterdženti mogu se pretvoriti u peroksid. Ulazeći u ljudsko telo ili u vodno telo zajedno sa otpadnim vodama, uništavaju ćelije i štete živom vodenom svetu.

Skrećemo vam pažnju zanimljivom listom prirodnih lekova koji će zameniti celu policu hemikalija za domaćinstvo u vašem domu. Oni su efikasni, ali istovremeno sigurni.

Upotreba ovih supstanci imaće pozitivan efekat na vaše zdravlje i uštedeće pozamašnu količinu novca.

PRIRODNI DETERDŽENTI

  1. Senf u prahu je prirodni deterdžent za suđe za koji malo ljudi zna. Sipajte prah na vlažan sunđer i trljajte masne ploče - savršeno se peru!
  2. Za čišćenje kuće vrlo je pogodan univerzalni lek napravljen od mešavine vode i sirćeta. Možete dodati nekoliko kapi ulja lavande za ugodan miris.
  3. Sirće i voda u razmeti 1:5 dobro su sredstvo za čišćenje prozora; sirće se može zameniti limunovim sokom.
  4. Staklo možete ispolirati nakon pranja amonijakom i sapunom.
  5. Mrlje od kreča na sudoperima, kadama, wc šoljama lakše je ukloniti nego što ste mislili. Pospite ih sirćetom, pospite malo sode bikarbone odozgo i pustite da odstoje. Mrlje se lako uklanjaju četkom! Više nisu potrebna skupa sredstva.
  6. Izbeliti tkaninu nije teško - dodajte 2 kašike za 10 litara vode, 1 kašika vodonik-peroksida (hidrogena) i 1 kašika amonijaka.
  7. Soda bikarbona je odlično sredstvo za čišćenje rerne. Da biste uklonili masnoću, ostavite četvrtinu šolje amonijaka u rerni preko noći, a sledećeg jutra površinu obrišite sodom bikarbonom.
  8. So čisti cevi. U ključalu vodu sipajte so a sačekajte malo a onda sve to sipajte u cevi. Zapamtite ovo kada vas sustigne druga kritična situacija sa cevima koje su uvek začepljene.
  9. Pametan način čišćenja tepiha. Raspršite kukuruzni škrob po tepihu i temeljno usisajte. Sjaj i čistoća su zagarantovani.

Sada ste vi i vaši najmiliji zaštićeni od štetnih efekata hemije, a kuća će i dalje blistati čistoćom. Preporučite ovaj članak prijateljima, i njima će biti koristan!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE