NIKADA NE BACAJTE KESICE SA SILICIJUMSKIM GELOM - višenamenske su

NIKADA NE BACAJTE KESICE SA SILICIJUMSKIM GELOM - višenamenske su

Često, kada kupite nešto (cipele, električnu opremu, tašne itd.), dobijete u pakovanju i male kesice na kojima piše „Silika gel“. Te kesice u sebi imaju granuliranu supstancu koja upija vlagu i na taj način štiti vaš proizvod od oštećenja.

Većina ljudi ne zna da one mogu biti korisne za druge namene, pa ih baci u smeće.

Dokaz da to ne treba raditi su ovih 11 dobrih trikova.

KAKO KORISTITI SILICA GEL

 1. Pokvašen mobilni telefon
  Ako ste slučajno namočili mobilni telefon ili ga čak „okupali“, samo isključite uređaj, izvadite bateriju i SIM karticu, a zatim ga preko noći stavite u posudu sa silikagelom. Moćne kuglice će upiti svu vlagu.
 2. Ustajao i plesnjiv miris garderobe
  Ako su vaše stvari nakon odmora i dalje vlažne, stavite nekoliko kesa silika gela u kofer - i miris plesnjivosti će nestati!
 3. Sportska torba neprijatnog mirisa
  Miris sportske torbe i ormarića sigurno nije prijatan miris. Ako u torbi imate nekoliko vrećica silika gela, u svakom slučaju, miris će se ublažiti poprilično.
 4. Zamućeni objektiv kamere
  Objektiv fotoaparata se može zamagliti, na primer, kada se prebaci sa hladnog na toplo. I upravo tu, ove čarobne vrećice će doći u pomoć! Na primer, možete ih staviti u futrolu za kameru. Ili u kritičnim slučajevima (kao kod mobilnog telefona) ponovite postupke opisane u tački 1.
 5. Skladištenje semena
  Ako u kući postoje neotvorene vreće semena, morate biti vrlo oprezni da se zimi ne vlaže. Ali to uopšte nije problem, ako uzmete hermetički zatvorenu posudu, tamo stavite vreće semena i silikagel. Voila! Problem rešen!
 6. Sušenje cveća
  Cveće se može brže osušiti umotavanjem u papir sa jednom ili više kesa od silika gela.
 7. Čuvanje fotografija
  Da li želite duže da uživate u živim uspomenama snimljenim na starim fotografijama? U kartonskoj kutiji zajedno sa slikama ostavite vreću silika gela. Ovo će ih sprečiti da se zalepe jedna za drugu i time unište.
 8. Briga o srebrnom posuđu
  Silika gel će zaštititi dobrokvalitetno srebro, posuđe ili nakit - od plaka. Kesica silika gela u fioci u kuhinji ili u kutiji za nakit i problem je rešen. A rđa neće dodirnuti druge metalne proizvode ako se koristi ovaj apsorbent.
 9. Žilet
  Oštrice britve su u stalnom kontaktu sa vodom od koje rđaju i otupe. Šta možete učiniti da to sprečite? Držite ih zajedno sa ovom magičnom supstancom u plastičnoj kutiji - trajaće vam mnogo duže.
 10. Maglenje šoferšajbne
  Što više kesica silika gela imate na kontrolnoj tabli automobila, to će vetrobransko staklo biti manje zamagljeno.
 11. Alat
  Sprečite da vam alat zarđa tako što ćete u torbu sa alatom staviti nekoliko kesica silika gela i time ćete sprečiti vlagu koja bi prouzrokovala koroziju.

Dobro je znati ove korisne informacije, zar ne? Jer mnoge stvari završe u kanti za đubre, iako mogu da nam posluže za mnogo štošta. I to nije sve. Najčešće su one prilično korisne, a to ne znamo. Najbolje je što ovaj pouzdan apsorbent vlage dobijate besplatno. Pa, gotovo besplatno, osim proizvoda koji kupujete.

Podelite ove praktične trikove sa prijateljima!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE