U istraživanju je učestvovalo 459 gradova sveta, a najveći broj ovih modernih fotografija došao je iz Makatija, finansijskog centra Filipina.

Magazin Tajm sproveo je istraživanje o tome koji građani sveta su najveći ljubitelji selfija, popularnog fotografisanja samog sebe sa ciljem da se delo postavi na društvene mreže. Ispostavilo se da su Beograđani jedini u regionu koji su ušli na listu prvih 100 gradova, zauzevši upečatljivo 78. mesto!

Koristeći više od 400.000 fotografija sa Instagrama od 28. januara do 2. februara i od 3. do 7. marta, oni su, prateći geografske oznake i tagove korisnika, analizirali koji žitelji naprave najviše selfija po glavi stanovnika. U istraživanju je učestvovalo 459 gradova sveta, a najveći broj ovih modernih fotografija došao je iz Makatija, finansijskog centra Filipina.

U prvih deset gradova koji popularišu selfi nalaze se Njujork, Majami, Anahajm, Santa Ana, Tel Aviv, Mančester, Milano, Kebu Siti i Džordžtaun, a pored srpske prestonice, na listi se našao i Zagreb - na 152. poziciji.

Izvor: Kurir

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori