Jako nevreme zahvatilo je danas popodne Vršac i okolinu, u kome je, prema nepotvrđenim informacijama, poginula jedna osoba - 87-godišnja žena poginula je kada je pala sa traktora, saznaje N1.

Zbog obilnih padavina poplavljeno je više desetina kuća u mestima Izbište, Uljma i Šušare, kao i lokalni put između ova dva mesta, saopštio je MUP.

Zamenik načelnika Uprave za vatrogasno – spasilačke jedinice Dragan Dončevski izjavio je večeras da je situacija u mestima Uljma i Šušare stabilna. 

“Posle današnje bujične poplave situacija u Uljmi i Šušaru je mirna, a voda se polako povlači. Evakuisane su 42 osobe, a stanovništvu su obezbeđeni ishrana i smeštaj“, rekao je Dončevski.

Izvor: MUP Srbije


Na terenu su, kako je naveo, pripadnici Sektora za vanredne situacije, Žandarmerije i policije opšte nadležnosti, koji će nastaviti da pružaju pomoć ugroženom stanovništvu i da prate situaciju.

U MUP-u navode da su na terenu i vršački vatrogasci, a u pomoć su im pritekli i beogradske kolege. 

Za evakuisane je obezbeđen smeštaj u Vršcu i Beloj Crkvi.

Poplava i u okolini Kraljeva

U jednom delju naselja Kovači kod Kraljeva izlio se Kovački potok i poplavio više kuća, javlja RTS.

Kako je RTS preneo, voda je poplavila više kuće i jedan ugostiteljski objekat, a u jednom domaćinstvu potopljene su mašine u strugari.

Prema podacima Meteorološke stanice Kovanluk palo je pet litara vodenog taloga po metru kvadratnom za samo pet minuta, preneo je RTS.

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori