Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će Vlada u dogovoru sa sindikatima i Socijalno-ekonomskim savetom rešiti problem zloupotrebe bolovanja, naročito tokom sezona poljoprivrednih radova.

Ona je novinarima u Beogradu kazala da se tu ne radi o maltretiranju ljudi, već o primeni zakona i zaštiti domaćih i stranih investitora, ali i ljudi koji rade.

Navela je da se reč o problemu koji u Srbiji godinama postoji, a podaci pokazuju da u nekim fabrikama tokom sezonskih radova ostane samo 30 odsto radnika.

„Moramo da nađemo način da rešimo taj problem. Razgovaraćemo o tome i sa sindikatima i sa Socijalno-ekonomskim savetom“, rekla je Ana Brnabić.

Ministri zdravlja i rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Srbije, Zlatibor Lončar i Zoran Đorđević saglasili su se sa stavom premijerke ističući da u okviru svojih resora aktivno rade na rešvanju problema zloupotrebe bolovanja.

Đorđević, Lončar, ambasador Kine u Beograd Li Mančang i direktor „HBIS Grup Srbija“ Song Sihai nedavno su postigli dogovor o mehanizmima kontrole odobravanja bolovanja u Železari Smederevo.

Pojačana kontrola bolovanja započeta je na celokupnoj teritoriji Srbije, kako bi se sprečila eventualna zloupotreba ovog prava iz radnog odnosa, navodi se u odgovoru Ministarstva rada Insajderu.

(Beta)

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori