Nemac Danijel Dudžiš rekao je policiji u šali da uopšte nije bio gladan zahvaljujući izobilju muva u delu Australije u kom je izgubio orjentaciju.

Danijel Dudžiš (26) iz Nemačke se izgubio u februaru kada je otišao u šetnju između dva sela u zabačenom delu Kvinslenda na istoku Australije, ali je pronađen juče zahvaljujući motoristima, saopštila je australijska policija.

Dudžiš je rekao da je nestao zbog obilnih poplava u tom delu zemlje i da je potpuno izgubio orijentaciju.

- Uz sebe je imao prebranac i žitarice, ali je ubrzo ostao bez hrane i u stanju iscprljenosti počeo je da jede muve - rekao je inspektor Henderson.

Danijel je policiji u šali rekao da uopšte nije bio gladan zahvaljujući izobilju muva na tom području zemlje. Međutim, i posle pronalska od strane policije, Dudžiš je bio odlučan u tome da nastavi svoju šetnju po Australiji.

- Svestan je rizika i dogovorili smo se da neće ići sporednim putevima, već će se držati isključivo glavnih – istakao je inspektor.

Pre nego što je nastavio svoju ekspediciju po Australiji, Dudžiš je odbio lekarski pregled, ali se požalio na to da je jako gladan.

Izvor: Telegraf.rs

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori