Stiv Fugate je čovek koji je sedam puta pešice obišao Ameriku. U poslednjih četrnaest godina Stiv je prepešačio preko 55 hiljada kilometara i to sve zarad plemenitog cilja.

Njegova priča počinje 1999. godine kada mu je sin počinio samoubistvo. U nadi da ukaže na problem depresije, Stiv je odlučio da peške obiđe Ameriku noseći veliki znak „Love life“(Volite život). 

Međutim, šest godina i nekoliko hiljada kilometara kasnije, 2005. je Stiva zadesila još jedna tragedija - kćer mu je izgubila život predoziravši se tabletama. 

Ova tragedija još je više motivisala Stiva da počne da širi svest o problemima depresije i droga, a na tom putu Stiv je pomogao mnogima. 

Zvale su ga zabrinute majke da porazgovara s njihovom decom kako bi ih osvestio o problemima droge i kako bi im objasnio da bolovati od depresije nije sramota i da se svako može izlečiti. 

Mnogi su mu zahvalni jer je ušao u njihove živote baš u trenucima kada su bili na ivici ponora i razgovorom im je pomogao u rešavanju problema. Ako Stiv, nakon gubitka svoje dece, može da voli svoj život onda možemo i svi mi, bile su njihove reči. 

Stiv i dalje nastavlja sa svojom misijom, a njemu u čast bismo svi mogli da danas prošetamo, barem sat vremena...

Izvor: B92

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori