Poslednje reči iz malezijskog aviona koji je nestao pre 10 dana, uputio kopilot, a ne pilot kao što je ranije saopšteno.

KUALA LUMPUR - Malezijske vlasti istražuju teoriju prema kojoj je iščezli boing 777 na letu MH370 izbegao radare pakistanske vojske i sleteo u talibansku bazu nedaleko od granice sa Avganistanom. U to, svetlu, tim istražilaca ispituje i kakva je eventualna uloga pilota u nestanku aviona Malejža era.

U međuvremenu je saopšteno da je poslednje reči iz malezijskog aviona koji je nestao pre 10 dana, uputio kopilot, a ne pilot kao što je ranije saopšteno, izjavio je danas generalni direktor "Malezija erlajnsa" Ahmed Jauhari Jahja.

 

"Rezultati prvih istraga pokazuju da je poslednje reči izgovorio kopilot", rekao je on na konferenciji za novinare, prenele su agencije. Poslednja poruka iz kokpita glasila je: "Dobro, laku noć".

Jahja je, takođe, kazao da se ne zna u kom trenutku je ručno isključen glavni sistem signalizacije u avionu, mada je ranije rečeno da se to dogodilo pre nego što je kopilot izgovorio poslednje reči.

"Ne znamo kada je isključen sistem signalizacije. Mi imamo saznanja samo o poslednjoj prenetoj poruci", dodao je on.Malezijski avion sa 239 putnika i članova posade nestao je sa civilnog radara 8. marta ubrzo nakon poletanja iz Kuala Lumpura za Peking i od tada mu se gubi svaki trag.

Izvor: Kurir

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori