Pariz -- Kopilot na letu "Džermanvingsa" 4U 9525 namerno je oborio letelicu, objavili su zvaničnici. Ništa ne ukazuje na to da je u pitanju teroristički akt.

Francuski tužilac je na konferenciji za novinare rekao da podaci iz crne kutije pokazuju da je kopilot ostao zaključan sam u kabini i da je "namerno usmerio letelicu ka zemlji, sa namerom da je uništi".

"U kokpitu je vladala poptuna tišina. Kopilot nije rekao nijednu reč nakon što je pilot izašao iz kabine. Njegovo disanje je bilo mirno. Namerno je odbijao da otvori vrata pilotu. Ovo nije nesreća", rekao je tužilac.

Kopilot je identifikovan kao 28-godišnji Nemac Andreas Lubic, koji je zaposlen u kompaniji dve godine i iza sebe ima 630 sati leta. 

Zasad ne postoje nikakve informacije koje bi ga povezale sa terorizmom, niti se on uklapa u profil teroriste. 

Kako je saopšteno na konferenciji za novinare, avion je postepeno gubio na visini i pad je trajao više od deset minuta, a putnici do samog kraja nisu bili svesni da će letelica udariti u planinu. 

"Avion je pao pri brzini od 700 kilometara na čas i svi na njemu su odmah poginuli", rekao je tužilac. 

U avionskoj nesreći u francuskim Alpima poginulo je 150 ljudi, uključujući šest članova poasde, a avion "erbas A320" lou-kost kompanije "Džermanvings" srušio se u Alpima na putu od Barselone do Dizeldorfa. 

Izvor: b92

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori