Milioni Evropljana širom kontinenta učestvuju u velikim protestima protiv milijardera Džordža Soroša, sa jasnom porukom da Evropa odbija njegov globalistički plan.

Inicijativa pod nazivom “Stop Operation Soros” (SOS), pokrenuta je u balkanskoj zemlji Makedoniji, početkom januara, i od tada hara Evropom, kako građani odbaciju pro-globalistički program koji sprovodi Fondacija za otvoreno društvo.

A Makedonija nije prva zemlja koja se okrenula protiv Soroša.

Ranije ovog meseca, mađarski premijer Viktor Orban, najavio je da će mađarska vlada započeti obračun sa svim organizacijama koje su povezane sa Sorošem.

 

“U svakoj zemlji će želeti da zamene Soroša“, rekao je Orban u decembru. “Naredne godine će Soroš i njegove snage biti istisnuti.“

2014. godine, Soroš je otvoreno priznao na CNN-u da je FOD bila uključena u nasilno rušenje ukrajinske vlade, što je u Rusiji rezultiralo time da se naredne godne zabrani Soroš i njegove NVO, nazivajući ga “bezbednosnom pretnjom“ za bivše sovjetske nacije.

“Utvrđeno je da aktivnost “Fondacija za otvoreno društvo” i “Fondacija instituta za otvoreno društvo” predstavlja opasnost za temelje ustavnog poretka Ruske Federacije i bezbednost države“, navodi se u ruskoj izjavi za štampu.

Kako nacionalizam i dalje raste širom sveta, čemu doprinosi i izbor predsednika Trampa, razumno je pretpostaviti da ovo neće biti poslednji slučaj da evropska zemlja izbaci Soroša i njegove skrivene grupe.

Webtribune.rs

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori