Premijer Mađarske Viktor Orban poručio je danas da će ta zemlja odbraniti svoje granice, sprečiti primenu „Soroševog plana“ i „konačno pobediti u bici“.

Orban je, na 27. kongresu partije Fides u Budimpešti, rekao da Mađarskoj preti „imperija“ američkog milijardera Džordža Soroša jer sprečava realizaciju njegovog plana da nacionalne države pretvori u „stvar prošlosti“ i zameni ih Evropom s mešovitim stanovništvom, prenos MTI.

Kako je mađarski premijer istakao, zagovornici tog plana „žele da smene vlade koje zastupaju nacionalne interese, uključujući mađarsku vladu“.

Orban je naveo i da su migracije samo sredstvo u „Soroševom planu“ s ciljem slabljenja nacionalnih država i eliminisanja hrišćanske kulture jednom za svagda.

„Od toga moramo da odbranimo Mađarsku“, zaključio je Orban, dodavši da Sorošev plan u velikoj meri ugrožava bezbednost, pri čemu je podsetio na česte terorističke napade, porast kriminala i nasilja nad ženama i novi talas antisemitizma u evropskim zemljama koje su naklonjene migracijama.

(webtribune)

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori