Članovi poznate ruske letačke akro-grupe „Striži“ otkrili su šta vole u Srbiji i zašto ih Beograd toliko oduševljava.

– Da bi postao deo ekipe, nije dovoljno biti samo perfektan pilot, potrebno je pre svega da budeš dobar čovek, inače nikada nećeš biti deo nas.

Mi smo jedna velika porodica, naša deca se međusobno druže, a prijateljstva između nas samih su neraskidiva, pričaju piloti jedne od najatraktivnijih akrobatskih letačkih grupa na svetu „Striži“.

Majori Dmitrij Riževolov, Dmitrij Zubkov, Vasili Dudnikov, Sergej Sinkevič i Denis Kuznjecov, predvođeni potpukovnikom Sergejem Osjajkinom doleteli su na svojim belo-plavo-crvenim „migovima 29“ kako bi uveličali praznik povodom Dana oslobođenja Beograda.

Čuveni „Striži“ oduševili su oko 20.000 okupljenih građana, a ravnodušne nisu ostavili ni mnoge novinare i zvaničnike koji su prisustvovali manifestaciji održanoj na batajničkom aerodromu.

Sami „Striži“ u intervjuu za Sputnjik kažu da im je bila velika čast da budu deo ceremonije.

„Nastup u Beogradu je za nas bio nešto posebno, pogotovu je važan razlog zbog kog smo mi ovde – a to je proslava godišnjice oslobođenja Beograda od fašista.

Za nas je to veliki dan, baš kao što je i za celu Srbiju, veoma smo srećni što imamo mogućnost da učestvujemo u tom dešavanju i zahvalni smo organizatorima što su nas pozvali da budemo deo toga“, navodi vođa grupe Osjajkin.

Kako kaže, to što su građani imali priliku da vide je celovit program koji je pripreman i izvođen isključivo na teritoriji Ruske Federacije, ni jednom do sada nije izvođen u inostranstvu.

„Ako smo ranije širom sveta leteli u sastavu od četiri aviona, Beograđani su imali priliku da ovog puta vide šest ’migova 29‘, a nama to omogućava da radimo posebne akrobacije, pa i čuvenu piramidu“, dodaje.

Inače, za sam Beograd kažu da je fantastičan grad, da u njemu imaju mnogo prijatelja, te da svaki put dolaze sa velikom radošću.

„Imamo puno prijatelja u Beogradu, baš se radujemo što ih vidimo svaku put kada dođemo. Neki od nas su bili tu sva tri puta, koliko smo gostovali u Srbiji, a neki su prvi put.

Najveći utisak nam je ostavila hrana, dok su porcije u restoranima nesvakidašnje velike. Mislim da bi nam bila dovoljna jedna porcija za sve nas“, kroz smeh priča Osjajkin.

(Mediji)

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori