Ime "Golijat" u potpunosti opisuje najnoviji rolerkoster koji je otvoren u zabavnom parku u Americi. Posetioci ovog tobogana će padati s visine od 55 metara i ići će brzinom od 116 kilometara na čas.

Adrenalinski zavisnici pohrlili su u zabavni park “Siks flegs grejt Amerika” u Ilinoisu, da bi isprobali najviši, najstrmiji i najbrži rolerkoster na svetu.

Drveni tobogan “Golijat”, koji je oborio je tri svetska rekorda, počeo je sa radom prošle nedelje. Oni dovoljno hrabri da se upuste u ovu avanturu saznali su kakav je osećaj kada se pada sa visine od 55 metara, dok su vagoni rolerkostera išli brzinom od 116 kilometara na čas.

Foto: Six Flags

Foto: Six Flags

Da bi “Golijat” išao kao podmazan, dizajneri su se odlučili za drveni materijal. Potrebno je samo minut i 15 sekundi da posetioci prođu kroz niz petlji i spirala, uključujući i jednu u kojoj će biti okrenuti naglavačke.

Istovremeno su u pokretu dva vozića, svaki sa po šest vagona i 24 sedišta. Točkovi su napravljeni od poliuretana da ne bi pravili veliku buku.

Džon Murman (88) je bio među prvima koji je imao priliku da isproba “Golijata”.

- Uvrtanje tobogana je zaista neverovatno. Prvi pad je bio sjajan, ali to nije ništa u poređenju sa okretanjem i brzinom tokom vožnje. Imao sam osećaj da ću da ispadnem iz sedišta – rekao je Murman, koji uprkos godinama nije hteo da propusti ovakvo uzbuđenje.

Foto: Six Flags

Foto: Six Flags

Fred Grab, vlasnik građevinske firme koja je dizajnirala i izgradila šine, obećao je da će sledeći rolerkoster biti još veći, brži, bolji i uzbudljiviji.

Otvaranje je bilo zakazano za maj, ali su se zbog oštre zime radovi odužili. “Golijat” je jedan od 14 tobogana u parku u Ilinoisu, koji takođe ima i vodeni park i deo za decu.

Pogledajte kako iz prve ruke izgleda vožnja najbržim rolerkosterom na svetu:

 
(Telegraf)

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Dnevni Magazin!
X Zatvori