10 superhrana za efikasno čišćenje arterija i prevenciju srčanog udara!

10 superhrana za efikasno čišćenje arterija i prevenciju srčanog udara!

Da bi bili zdravi, krvni sudovi moraju biti u redu! Plak na zidovima krvnih sudova i aterosklerotični plakovi su jedan od glavnih uzroka opasnih bolesti kao što su srčani i moždani udar. Blokada krvnih sudova takođe dovodi do koronarne bolesti srca.

Nepotrebno je reći da možete izbeći probleme sa kardiovaskularnim sistemom zahvaljujući potpunoj, zdravoj ishrani! Svakog dana možemo postati zdraviji samo jedući određenu hranu.

Prestanak pušenja i ispijanja alkohola, gubitak težine, visok nivo fizičke aktivnosti, dobro isplanirana dijeta - su dobre za prevenciju ateroskleroze. Radi bez obzira koliko godina imate! Svaki dan ne sme da prođe bez voća i povrća: ovo je slogan osobe kojoj ne preti srčani udar.

10 PROIZVODA ZA ČIŠĆENJE ARTERIJA

 1. Karfiol i brokoli
  Vitamin K, prisutan u brokoliju, pomaže telu da održava nivo holesterola u zdravim granicama. Dijetetska vlakna koja su sadržana u karfiolu pomažu u uklanjanju svih dragocenih supstanci nagomilanih u telu tokom godina i sprečavaju apsorpciju holesterola u crevima.
  Praziluk, beli luk, šargarepa - ovo povrće takođe pomaže u čišćenju tela. Pripremivši supu od ovog povrća, napravićete najbolje profilaktičko sredstvo na svetu!
 2. Kurkuma
  Kurkumin, prisutan u začinu, snižava krvni pritisak, a takođe smanjuje rizik od ateroskleroze za 2 puta redovnom upotrebom kurkume! Osim toga, vrlo je mirisni začin.
 3. Špargla
  Šparoge jačaju imunitet i obnavljaju ćelije koje blede. Saponini, kumarini, asparagin, jedinjenja ugljenih hidrata, esencijalna ulja, askorbinska i nikotinska kiselina u njegovom sastavu pomoći će krvnim sudovima da ostanu čisti.
 4. Cimet
  Promoviše gubitak težine, smanjuje šećer u krvi i podstiče metabolizam. Prstohvat cimeta u čaju, kafi i bilo kom drugom napitku neprocenjiv je doprinos zdravlju!
 5. Avokado
  Jesti avokado nije jeftino zadovoljstvo, ali ponekad to možete priuštiti! Zbog sadržaja nezasićenih masnih kiselina, avokado smanjuje nivo holesterola u krvi.
  Ovo voće je korisno ne samo za cirkulatorni sistem, već i za kožu: poboljšava njen izgled, sprečava pojavu bora.
 6. Nar
  Punicalagin je moćan antioksidans kod nara koji pomaže uklanjanju naslaga u krvnim sudovima i arterijama. Kod ljudi koji su navikli da jedu zrna ovog ukusnog voća, krvni sudovi s godinama ne gube elastičnost!
 7. Urme
  Kalijum, jod, antioksidanti i polifenoli u urmi smanjuju količinu holesterola u krvnim sudovima. Neki lekari nar nazivaju kardio plodom - tako je dobar za srce!
 8. Spirulina
  Spirulina ima sposobnost da obnovi zdravu crevnu mikrofloru, poboljšava funkciju jetre, olakšava stanje pacijenata sa anginom i koji pate od padova pritiska.
 9. Zeleni čaj
  Takav jednostavan i pristupačan lek kao zeleni čaj pomoći će u borbi protiv ateroskleroze! Zeleni čaj uklanja toksine iz tela. Pored toga, katehini prisutni u zelenom čaju smanjuju količinu slobodnih radikala u telu i sprečavaju razvoj ozbiljnih bolesti.
 10. Brusnica
  Zbog visokog sadržaja kalijuma, brusnica je dragocen resurs za prevenciju ateroskleroze. Brusnica takođe normalizuje varenje i sve metaboličke procese, pomažući telu da ostane zdravo i da nema problema sa srcem!

Zapamtite ovih 10 prirodnih proizvoda: ako ih uključite u svoju ishranu, vaš kardiovaskularni sistem će raditi kao sat i ateroskleroza arterija će biti dobro bez obzira na vaše godine!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE